Politie Zuid-Holland-Zuid

26/01 Hoeksche Waard

Oud-Beijerland, 26-01-2008 o Persberichten district 3

BRILLEN GESTOLEN
PUTTERSHOEK Tijdens een inbraak bij een opticien aan het Oranjeplein is de gehele voorraad brillen en apparatuur gestolen. De inbraak vond plaats in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 januari 2008. Nadat de achterdeur werd geforceerd kon men binnenkomen. De inbrekers namen ongeveer 1000 brillen en ongeveer 400 zonnebrillen mee. Ook werd meetapparatuur en gereedschap meegenomen. Personeel van de Unit Forensische opsporing stelt een sporenonderzoek in.

WINKELDIEFSTAL
OUD-BEIJERLAND - Twee meisjes van 13 en 14 jaar uit Oud-Beijerland zijn aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op vrijdagmiddag 25 januari 2008 omstreeks 14.10 uur in een winkel aan de Oost-Voorstraat. De meisjes stalen voor 60 euro aan spullen waaronder make-up, pennen, lingerie en oorbellen. Ze werden betrapt door het personeel en overgedragen aan de politie. Na verhoor zijn de meisjes heengezonden. Ze worden verwezen naar bureau Halt voor het ondergaan van een alternatieve straf.

ZAKKENROLLERS ACTIEF: POLITIE STUURT SMS-ALERT
OUD-BEIJERLAND- Op vrijdag 25 januari waren in het centrum (Oostdijk) van Oud-Beijerland zakkenrollers actief. Drie mensen deden aangifte van zakkenrollerij. Naar aanleiding hiervan besloot de politie een SMS-alert te versturen om mensen te waarschuwen en mogelijke slachtoffers van zakkenrollerij tijdens de koopavond te voorkomen. Naar aanleiding van de SMS heeft een mevrouw zich bij de politie gemeld. Zij miste ook spullen uit haar tas, maar die had ze even later weer in een winkel teruggevonden. De politie onderzoekt de zaak.

BIJNA BOTSING MET POLITIEAUTO
MIJNSHEERENLAND- Een 46-jarige man zonder vaste woon of verblijfsplaats is op vrijdagavond 25 januari bijna in botsing gekomen met een politieauto. De man reed op zijn brommer over de Laan van Moerkerken en sloeg rechtsaf de Elisabeth van Loonstraat in. Hierbij nam de man de bocht zo ruim dat hij op de linkerweghelft belandde. Hier reed op dat moment een politieauto. Er ontstond bijna een botsing tussen de brommer en de politieauto. De man verloor bijna zijn evenwicht maar kwam net niet ten val. De agent heeft de man aangehouden wegens rijden onder invloed. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs omdat hij deze al eerder had moeten inleveren vanwege rijden onder invloed.

STALKING
OUD-BEIJERLAND- Een 36-jarige man uit Oud-Beijerland is op zaterdagochtend 26 januari aangehouden. Dit gebeurde op bevel van de Oficier van Justitie. De man wordt verdacht van stalking. Een 25-jarige vrouw uit Oud-Beijerland heeft hiervan op 21 januari aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld.