Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
26 januari 2008

Brand meester bij zeer grote brand De Klok Logistics Nijmegen

Bij transportbedrijf Klok Logistics aan de Beurtvaartweg in Nijmegen is rond 13.30 uur een zeer grote brand ontstaan. Het sein brand meester is inmiddels gegeven. De brandweer verwacht nog tot diep in de nacht bezig te zijn met nablussen. Daarna kan pas gestart worden met het onderzoek naar de oorzaak van de brand. Er zijn geen slachtoffers. Er hebben zich slechts enkele mensen met klachten over stank en rookoverlast gemeld.

De brand trok erg veel bekijks. Dat gaf veel hinder voor de hulpverleners. De politie heeft een aanhouding.

Boven de stad hing een grote rookwolk die in oostelijke richting waaide. De rookpluim strekte zich uit over de gemeentes Lingewaard, Ubbergen en Millingen aan de Rijn. In de rook zijn geen giftige stoffen gemeten. De rook kon toch irritatie aan ogen en luchtwegen veroorzaken. Uit voorzorg zijn huisartsen en zorginstellingen in dit gebied geïnformeerd.

In de loodsen van het bedrijf lagen vooral tapijten en papier opgeslagen. Een kleine honderd brandweermensen zijn bezig geweest met de bestrijding van de brand. De Nijmeegse brandweer werd ondersteund door hulpdiensten uit de regio.