Politie Flevoland

Vijf arrestaties na opstootje

Almere, 26-01-2008 o Zaterdagochtend arresteerde de politie op en rond de Grote Markt vier mannen en een vrouw in de leeftijd van 21 tot 29 jaar als verdachten van het opzettelijk niet voldoen aan bevel of vordering, het belemmeren van politieagenten en belediging. Bij de aanhoudingen kwam het tot een kleine charge waarbij de politie de wapenstok hanteerde. Eén verdachte raakte lichtgewond. Tegen alle arrestanten is proces-verbaal opgemaakt en zitten nog vast. De recherche van District Zuid heeft de zaak in onderzoek.

Rond 06:00 uur namen agenten van het Horecateam en het Bike-team poolshoogte bij een van de horecazaken toen er sprake was van een opstootje. Een onderlinge ruzie die binnen hadden plaatsgevonden dreigde buiten te worden voortgezet waarbij de politie direct de heetgebakerde feestgangers wist te scheiden. Toen een 21-jarige Almeerder plotseling op een Biker afvloog en onhandig over de fiets struikelde sloeg de vlam in de pan. De menigte, een groep van circa 25 mannen en vrouwen, keerden zich tegen de aanwezige agenten waarna er plotseling geduwd en getrokken werd. Hierop werd meerdere malen gevorderd van de aanwezigen dat zij zich moesten verwijderen. Twee verdachten werden aangehouden voor het opzettelijk niet voldoen aan de vordering en het belemmeren van een arrestatie.

De sfeer werd zo grimmig dat de wapenstok er aan te pas moest komen om de agressieve feestvierders op afstand te houden en te laten vertrekken. Een 29-jarige verdachte raakte lichtgewond toen hij zich bij zijn aanhouding begon te verzetten en met hulp van enkele kennissen probeerde weg te komen. De verdachte maar ook de man en de vrouw die hem probeerden te ontzetten werden gearresteerd. Nadat de politie met meer dan 10 agenten op linie en met ondersteuning van een hondengeleider de Grote Markt had vrijgemaakt richting Makelaarstraat, keerde de rust weer. Een van de verdachten bleek vrij te zijn onder strikte voorwaarden van de rechtbank maar zal nu aanstaande maandag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.