Judo Bond Nederland

PERSBERICHT

Datum: 26 januari 2008

Judo: Winnende Willeboordse zeker van Olympisch ticket

Judoka Elisabeth Willeboordse (-63 kg) heeft zich op de wereldbekerwedstrijd in Sofia verzekerd van een ticket naar de Olympische Spelen. De 29-jarige Rotterdamse won alweer haar vijfde wb-wedstrijd in een jaar tijd en voldeed daarmee aan de eisen wat betreft het tonen van vormbehoud. In september 2007 voldeed Willeboordse al aan de internationale eisen door bij de eerste vijf te eindigen op het WK in Rio de Janeiro, ze werd daar derde. Bondscoach Marjolein van Unen kon haar geluk niet op: 'Het is een prachtig gevoel! Vooral de manier waarop ze het heeft gedaan is indrukwekkend. Ze schrijft vijf wereldbekers op haar naam en wordt ook nog derde op het WK.'

In de eindstrijd versloeg Willeboordse de Sloveense Zolnir, die ze eveneens versloeg om het brons op de mondiale titelstrijd. In de voorronden versloeg ze achtereenvolgens Arina Alexandrova (Rus), Roberta Piano (Ita), Marie-Helène Chisholm (Can) en in de halve finale de Spaanse Sara Alvarez. Anicka van Emden was in dezelfde gewichtklasse na één partij klaar.

Deborah Gravenstijn en Dani Libosan werden in de klasse tot 57 kilogram vroegtijdig uitgeschakeld. Ook in de klasse tot 52 kilo wist de Nederlandse delegatie geen eremetaal te veroveren. Kitty Bravik sneuvelde in de eerste ronde, Shareen Richardson verloor in de herkansingen.


---