Gemeente Den Haag

Robin Haase, Guus Vogels en Glynis Rojot in de prijzen

Hockeydoelman Guus Vogels, toptennisser Robin Haase en judoka Glynis Rojot vielen tijdens het Haags Sportgala 2007 in het Atrium van het Haagse stadhuis in de prijzen. Zij werden zaterdag 26 januari gehuldigd voor hun sportprestaties in het afgelopen jaar. De gemeente Den Haag huldigde ook alle ruim driehonderd Haagse nationale en internationale kampioenen.

Guus Vogels kreeg uit handen van sportwethouder Sander Dekker de Haagse Sportprijs. De doelman van het Nederlands hockeyelftal en HGC heeft al vele jaren zijn aandeel in de successen die vooral de nationale hockeyploeg heeft behaald. Schermster Sonja Tol en de Europese kampioen off road triatlon Leo Meewisse waren ook genomineerd voor de Haagse Sportprijs.

Robin Haase nam de prijs voor de beste Haagse profsporter van 2007 in ontvangst. De winnaar van deze prijs werd bepaald door het publiek, dat zijn keuze kenbaar maakte via de websites de gemeente Den Haag en AD/HC. Haase bleef in de verkiezing de andere genomineerden wielrenner Michael Boogerd, wielrenster Chantal Beltman, darter Raymond van Barneveld, squashspeler Laurens Jan Anjema en handbalspeelster Maura Visser voor.

Glynis Rojot won de jeugdsportprijs. De judoka werd in het afgelopen jaar Nederlands kampioen onder 48 kg bij de senioren. Eerder behaalde zij - ondanks haar juniorenleeftijd - al twee nationale seniorentitels. Voor de Jeugdsportprijs waren golfspeler Darius van Driel en de nationale kampioenen van Taekwondo Koryo de andere genomineerden.

De Sportstimuleringsprijs was voor De Sportbank van hockeyvereniging hdm. De Sportbank zet zich in om sportverenigingen met elkaar te laten samenwerken en elkaar te helpen. De Sportbank is een uitvloeisel van de serie maatschappelijke debatten, die hdm organiseerde, over maatschappelijke betrokkenheid in de sport. SCOOL, de schoolsportvereniging van vier basisscholen in het Haagse stadsdeel Laak, en de judovereniging Lu Gia Jen waren ook genomineerd voor de sportstimuleringsprijs.