Veejay-kunst boven de skyline van nachtelijk Amsterdam


26 Januari in het Volkskrantgebouw

AMSTERDAM, 20080122 -- AMSTERDAM - Op de bovenste verdieping van het voormalige Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat vinden zaterdagavond 26 januari 2 bijzondere live-acts plaats. Veejay Sandwoman versus KaH en Veejay Hummer versus Geigercounting presenteren hun beeld en geluid- sets tegen de achtergrond van nachtelijk Amsterdam. Deze locatie is sinds kort een van de nieuwe creatieve podia in de stad, met in het gebouw ruim 500 kunstenaars, vormgevers, muzikanten, theatermakers en andere creatieve geesten. Net als in Club 11 kan het publiek boven in het gebouw eten, drinken, dansen en genieten van hedendaagse kunst en cultuur.

Veejay Sandwoman is een VEEJAY die met haar prikkelend beeldmateriaal van Second Life de progressive electro-pop van muzikante/producer Kah voorziet van visuals.
Het nummer `'Stitch my name'' van KaH, (aka Lilian Hak), werd door VPRO's 3voor12 genomineerd voor beste popsong van het jaar 2007.
DJ Geigercounter, evenals KaH afkomstig uit Utrecht, maakt electro en techno met twee Korg Electribe sampler/drumcomputers en ondersteunt hiermee de visuals van Veejay Hummer. Hummer is een van de projecten van Nils Mühlenbruch, bekend van Drifter TV, Volkskrant OOG en zijn videoclips op MTV, festivals en internationale podia.

Een produktie van PLANETART
Organisatie voor de multimediakunst

www.planetart.nl
info:
Kees de Groot 06 55830311

www.sandwoman.tk
www.lilianhak.com/
www.geigercounting.nl/
www.nmdoc.nl/
www.vjhummer.nl/

PLANETART