Russian Brides


Huwelijksburo tijdens Gastarbeider Dating

AMSTERDAM, 20080125 -- De eerste van zeven wekelijkse projecten van de tentoonstelling Gastarbeider Dating bestaat uit het project Russian Brides - het internationale Huwelijksburo & adviesservice, van kunstenaars Irina Birger en Katja Sokolova. Van woensdag 30 tot zondag 3 februari is het bureau gevestigd in de Mediamatic tentoonstellingsruimte en geopend van 16.00 tot 20.00. De opening van Gastarbeider Dating is zaterdag 26 januari om 20.00 uur.

Met dagelijks een themaprogramma met workshops (zoals How to be a gentleman, How to date a foreigner), Russische horeca, castings en filmvertoningen, zoals De Poolse Bruid van Karim Traidia en Code Unknown van Michael Hanneke. Op zaterdag 2 februari van 20.00 tot 22.00 uur Speeddating met een Knipoog, een feestelijke avond met DJ Goldfinger van Moscow Disco en tien Russische vrouwen uit Amsterdam om mee te daten. Voor het volledige programma en tijden zie www.mediamatic.net/russianbrides

Tijdens de tentoonstelling Gastarbeider Dating (van 30 januari t/m 16 maart 2008), bezet iedere week een in Nederland woonachtige buitenlandse kunstenaar de Mediamatic tentoonstellingsruimte. Ze brengen allemaal een week lang hun eigen vrienden en cultuur mee. Zie voor alle activiteiten en tijden: http:/www.mediamatic.net/gastarbeider.

De tentoonstelling bestaat ook uit de nieuwste datingsite van Nederland, www.mediamatic.net/dating, de plek om te zoeken naar een muze, een one-night stand of een verblijfsvergunning.





Ingezonden persbericht