Grafisch Lyceum Rotterdam opent deuren op 3 locaties


Zaterdag 26 januari 2008: Open Dag

ROTTERDAM, 20080118 -- Het Grafisch Lyceum Rotterdam houdt op zaterdag 26 januari de jaarlijkse Open Dag. Naast het hoofdgebouw aan de Heer Bokelweg en het VMBO-gebouw aan het Stadhoudersplein, opent ook de nieuwe AV-dependance aan de William Boothlaan de deuren. Van 09.30 uur tot 16.00 zijn alle belangstellenden welkom.

Elke laatste zaterdag van januari vinden duizenden bezoekers hun weg naar de Open Dag van het Grafisch Lyceum Rotterdam, het grootste opleidingsinstituut voor de wereld van media en communicatie in Nederland. Toekomstig grafisch ontwerpers, illustratoren, web- en gamedesigners, fotografen, DTP-ers, IT-ers, mediamanagers, cameramensen, geluids- en lichttechnici, drukkers en iedereen die verder geïnteresseerd is in de wereld van media & design zijn van harte welkom op de verschillende locaties van het GLR.


Presentaties en rondleidingen

In het hoofdgebouw aan Heer Bokelweg 255 zijn de MBO-opleidingen (uitgezonderd Audiovisuele Productie en Podium- en evenemententechniek) gevestigd. Hier kunnen bezoekers presentaties, demonstraties en voorlichtingsrondes bijwonen en kunstzinnige werkstukken van studenten bekijken. Het is ook mogelijk een kijkje te nemen in het atelier, de drukkerij, de sign-ruimte of één van de vele computerlokalen, waar de nieuwste technologie op het gebied van multimedia, DTP, internet, 3D-animatie en IT wordt gedemonstreerd.
Verder is er een speciale stand waar het GLR de nieuwe technologische toepassing ShotCode presenteert. ShotCode is een soort online barcode waarmee mensen op hun mobiele telefoon informatie kunnen ontvangen, simpelweg door met de telefoon een foto te maken van een barcode. Het GLR is één van de eerste scholen in Nederland die experimenteert met deze innovatieve technologie.


Geavanceerde AV-locatie

Aan de William Boothlaan 16-18 in Rotterdam is sinds 1 november een nieuwe dependance van het GLR gevestigd. Deze voormalige polikliniek van het Oogziekenhuis is volledig verbouwd en omgetoverd tot een geavanceerde AV-omgeving, waar alles is te vinden rond de opleidingen Audiovisuele Productie en Podium- en evenemententechniek. Naast tien eigentijdse werkplekken voor video-editing is er 500 m2 studio-oppervlak gerealiseerd. Hier kunnen studenten werken met zowel geluidsversterking, geluidsopname als met meercameraregie. De beeld- en geluidsregie vindt plaats vanaf een entresol met direct zicht op de studiovloer. Mensen met een passie voor camera & montage, licht, beeld, geluid en decor kunnen hier hun hart ophalen.


VMBO voor Vormgeven en Media

Aan het Stadhoudersplein 35 is het VMBO voor Vormgeven en Media gevestigd. Ook hier zullen docenten en leerlingen op verschillende manieren een beeld geven van de opleiding en de school. De bezoekers kunnen een kijkje nemen in de lokalen en meedoen aan tal van activiteiten. Er wordt veel aandacht besteed aan de keuzelessen, thema's en maatschappelijke stages die de leerlingen van het VMBO lopen. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen bij het eigen radiostation van de school: FLEX FM.


MediaCollege

Op de Open Dag komen niet alleen toekomstig studenten en leerlingen aan hun trekken, ook mensen die geïnteresseerd zijn in cursussen, trainingen of bedrijfsprojecten zijn van harte welkom. MediaCollege, het kenniscentrum van het Grafisch Lyceum Rotterdam, biedt talrijke leertrajecten voor particulieren of bedrijven. Bovendien heeft MediaCollege een uniek opleidingsaanbod gecreëerd, waarbij cursisten binnen 35 weken compleet (om)geschoold zijn tot beroepsfotograaf, webdesigner, DTP'er of audiovisueel medewerker!


Nieuwe opleidingen

Het Grafisch Lyceum Rotterdam houdt de ontwikkelingen in de mediawereld nauwlettend in de gaten en speelt daar voortdurend op in met het opleidingsaanbod. Dit jaar is de nieuwe MBO-opleiding Sign van start gegaan, waarin studenten alle ins en outs leren over het aanbrengen van beletteringen op onder meer auto's, winkelgevels en billboards. Verder is de opleiding Ruimtelijke vormgeving & presentatie gestart, een uitdagende richting voor creatieve ontwerpers met veel ruimtelijk inzicht. De opleiding richt zich onder meer op het ontwerpen van beursstands en het vormgeven van tentoonstellingen.


Alle geïnteresseerden zijn welkom op zaterdag 26 januari van 09.30 tot 16.00 uur aan de Heer Bokelweg 255 (MediaCollege en alle MBO-opleidingen uitgezonderd AV Productie & Podium- en evenemententechniek), William Boothlaan 16-18 (alleen de opleidingen AV Productie en Podium- en evenemententechniek) of Stadhoudersplein 35 (VMBO voor Vormgeven en Media). Er rijdt een pendeldienst tussen de drie locaties!

Grafisch Lyceum Rotterdam