Gemeente Lingewaard


Harry de Vries bezoekt alcoholvrije jeugddiscos

Burgemeester Harry de Vries juicht het toe dat er in Lingewaard voor jongeren alcoholvrije feestavonden worden georganiseerd. De initiatiefnemers krijgen van de burgemeester en compliment. ,,Een hartstikke goed voorbeeld dat in Lingewaard veel navolging verdient. Hij gaat persoonlijk de activiteiten bekijken.

Een groep enthousiaste vrijwilligers onder de naam Whitehouse houdt 2 februari in het Wapen van Bemmel een alcoholvrije discoavond voor jongeren tot en met 16 jaar. Carnavalsvereniging De Riensplitsers in Doornenburg heeft al enkele jaren een jeugddisco op het programma staan. Dit keer wordt er zonder alcohol gehost op zaterdag 26 januari.

Harry de Vries is bezorgd over het stijgende alcoholconsumptie onder jongeren tot 16 jaar. ,,Dat loopt, ook in onze gemeente, de spuigaten uit, schrijft hij in zijn digitale dagboek op www.Lingewaard.nl. ,,En daarom roep ik ouders, verzorgers, vrienden, vriendinnen, sportleiders, docenten op school, trainers, clubleiders, horeca exploitanten, detailhandelaren, kassières bij de supermarkten, slijterijen, broers en zussen, exploitanten van sportkantines, maar ook de overheid (onszelf dus) op om een halt toe te roepen aan jongeren die alcohol drinken.