Gemeente Delft

Huiskamertentoonstelling BinnenWereldBuiten

In oktober en november 2007 maakten kunstenaars een portret van de wijk Voordijkshoorn voor het Kunst in de Wijken project BinnenWereldBuiten. Kinderen fotografeerden zichzelf, vrienden en familie. Ouderen en middenstanders vertelden verhalen over de buurt. Op basis van dit materiaal maakten kunstenaars van het 5eKwartier ruim 90 filmpjes. Deze worden nu gepresenteerd in de huiskamertentoonstelling 'BinnenWereldBuiten'.

Op zaterdag 26 januari om 14.30 uur opent wethouder Dick Rensen op feestelijke wijze deze tentoonstelling. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Bezoekers van de huiskamertentoonstelling kunnen ook een ontwerp bewonderen van de herinrichting van het grasveld tussen de Camerlingstraat en de Van Kinschotstraat. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Tijdens het project werden de filmpjes van de buurt gepresenteerd in de buurtstudio op het grasveld én via www.binnenwereldbuiten.nl. Zo lieten buurtbewoners iets van zichzelf zien en kregen ze een kijkje in het leven van anderen. In het voorjaar van 2008 worden alle foto's van buurtbewoners vereeuwigd in een 'monument van snapshots': een kunstwerk bekleed met duizenden tegels. Op elke tegel komt een foto te staan van iemand uit de buurt. Het kunstwerk krijgt een definitieve plek op het opgeknapte veld, ontworpen door de gemeente in samenspraak met bewoners.

Uitnodiging
U bent van harte welkom op zaterdag 26 januari om 14.30 uur om de opening van de huiskamertentoonstelling bij te wonen. De tentoonstelling is op die dag geopend tot 17.30 uur. De locatie is Architectengroep Kok & de Haan bna bv. Camerlingstraat 2, 2614 BE Delft.

Op maandag 28 januari, dinsdag 29 januari en woensdag 30 januari kunt u deze tentoonstelling ook nog bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft