Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Gijs Beukhof en Lucas van Woerkum presenteren korte films SOPHIA en DOEL LEEFT

Zondag 27 januari in het Louis Hartlooper Complex

In het kader van de filmreeks NICOLIGHT, vernoemd naar mede-initiatiefneemster Nicolien Hunsfeld (22 juni 1952 - 10 december 2007), voorheen WELLICHT, geveen Gijs Beukhof (voorzitter van Stichting Leukemie.nl) en Lucas van Woerkum (regisseur) op zondag 27 januari een inleiding op de korte films 'Sophia' en 'Doel Leeft'.

De muziekfilm Sophia (Lucas van Woerkum) gaat over een klein meisje, Sophia, die getroffen wordt door leukemie. Met de symfonie wordt het verblijf van kinderen in een ziekenhuis vertolkt: een eerbetoon aan de levenslust en vitaliteit van kinderen die aan leukemie lijden.

Regisseur Lucas van Woerkum werd geïnspireerd door het muziekstuk 'Sophia' dat hij zelf als hoornist in 2001 uitvoerde. Bij de regisseur werd het idee geboren om het muziekstuk te verfilmen en zo een grote groep mensen te bereiken, inspireren en te troosten. Samen met Gijs Beukhof, voorzitter van Stichting Leukemie.nl, geeft hij een inleiding op de film. Het leven van Beukhof werd in 2002 op zijn kop gezet toen bij zijn oudste zoon Martijn acute leukemie werd geconstateerd. Na een zware periode van behandeling is hij nu bijna genezen verklaard. Door zijn verhaal te plaatsen op internet en door samenwerking met diverse ziekenhuizen is de Stichting Leukemie.nl ontstaan.

'Doel leeft' (Tom Fassaert) speelt zich af in het bijna verlaten dorpje Doel, dat eens plaats moet maken voor de uitbreiding van de Antwerpse havens. De laatste oorspronkelijke inwoners laten in deze documentaire zien, dat het dorp nog leeft tijdens hun gesprekken rondom de keukentafel en in de kerk.

De filmreeks Nicolight wordt georganiseerd door het Louis Hartlooper Complex in samenwerking met Stichting Mayday en vertoont thema films over de zin en onzin van ziek zijn. Het festival is niet alleen bedoeld voor mensen die ziek zijn, maar ook voor gezonde mensen die positief willen omgaan met thema's als ziekte en sterven. Iedere aflevering wordt kort ingeleid door een deskundige en na de film is er gelegenheid om, met een kopje thee, na te praten in de gezellige ruimte 'Das Kabinett'.

Zondag 27 januari, 13.30 uur.
Entree: ¤ 7,-.
Louis Hartlooper Complex,, Tolsteegbrug 1, Utrecht. Reserveren wordt aanbevolen: 030-2320450.
Meer informatie: www.mayday-mayday.nl en www.hartlooper.nl

Bij voorbaat dank voor publicatie van dit evenement!

Met vriendelijke groet,

Kim van der Meulen

Publiciteit
Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht
T: 030 2320452
F: 030 2320451
www.hartlooper.nl