De Doelen Concertgebouw

PERSBERICHT

Rotterdam, 15 januari 2008

Snehasish Mozumder: klassieke Noord-Indiase mandolinemuziek in de Doelen, 27 januari 2008

Als je aan een mandoline denkt, dan denk je niet direct aan India. Het instrument lijkt te droog en te weinig resonerend om de Indiase muziek te verklanken. Het ontbeert de boventonen en de glissandi van de Indiase sitar of sarod. De Indiase mandolinemeester Snehasish Mozumder bewijst het tegendeel.

Binnen de traditie van de Noord-Indiase klassieke muziek heeft Snehasish Mozumder de mandoline tot een hoog en uiterst verfijnd niveau weten te verheffen. Het is verbazingwekkend hoe hij de mandoline als leidend instrument weet in te passen in het Noord-Indiase klassieke idioom. Sterker nog, hij weet zelfs percussieve elementen toe te voegen als ware zijn mandoline een Arabische ud. Mozumder wordt inmiddels alom gerespecteerd vanwege zijn virtuoze klassieke spel en zijn innovatieve fusiemuziek.

Niet voor niets werd hij recentelijk uitgenodigd door Ravi Shankar om deel te nemen aan het George Harisson Memorial concert in de Royal Albert Hall. Mozumder wordt op tabla begeleid door Soumitrajit Chatterjee.

Concert- en congresgebouw de Doelen, Rotterdam
Zondag 27 januari 2008, Eduard Flipse Zaal, 14.30 uur Snehasish Mozumder

Kaarten à ¤ 19 // ¤ 17 (R'pas / 65+) / ¤ 13 (cjp) zijn verkrijgbaar ar via www.dedoelen.nl of 010-2171717