Ingezonden persbericht


IVN Valkenburg aan de Geul
p/a Jozef Postmesstraat 16
6137 CK Sittard
Tel. 046-4524233 bgg 045-4052466

Tuinvogels bewonderen in kasteeltuin Oud-Valkenburg

In het kader van de landelijke tuinvogeltelling kan men op zondag 27 januari ook tuinvogels bewonderen in de kasteeltuin Oud-Valkenburg.

Van 11.00 uur tot 15.00 uur kan men een kijkje komen nemen in het verenigingslokaal van het IVN Valkenburg, gelegen in deze tuin. Men krijgt informatie over tuinvogels, zoals wintervoedering en nestkasten. Ook is er een dvd te zien over tuinvogels. Voorts kan men onder leiding van een gids de tuin in om naar vogels te kijken. Er is een beperkt aantal nestkasten te koop. De entree is gratis. Voor meer informatie kan men terecht op www.ivn.nl/valkenburg of bellen met het secretariaat van het IVN, tel. 046-4524233.

De tuinvogeltelling wordt jaarlijks georganiseerd door Vogelbescherming. De bedoeling is dat mensen tijdens het betreffende weekeinde gedurende een uur lang de vogels tellen die in zij op hun balkon of in hun tuin zien. Ook tellen in parken en plantsoenen is mogelijk. Gekeken wordt dan aan de hand van de gegevens die worden ingestuurd welke tuinvogel zich het meest laat zien. In de afgelopen jaren stonden landelijk gezien de huismus, de koolmees en de merel op de hoogste drie plaatsen. In Limburg werd de merel van derde plaats verdrongen door de pimpelmees. Ook de kauw, de spreeuw en de vink lieten zich vaak zien. Wilt u zelf ook thuis tellen, kijk dan op de speciale website www.tuinvogeltelling.nl