Uitnodiging- Docters van Leeuwen in gesprek over nieuwe rol media

21/01/2008 10:44



Nederlands Gesprek Centrum



Uitnodiging symposium 'De tandeloze waakhond'
Docters van Leeuwen in gesprek over nieuwe rol traditionele media

Op zondag 27 januari gaat Arthur Docters van Leeuwen samen met vertegenwoordigers van de traditionele media en deskundigen in gesprek over de nieuwe rol van kranten, radio en televisie. Is er inderdaad sprake van een crisis, zoals sommigen beweren? En wat betekent de opkomst van burgerjournalisten voor de traditionele media?

De traditionele media staan onder druk. De oplages van kranten dalen gestaag en commerciële zenders doen het goed. Nadat Fortuyn het elitaire karakter van de traditionele media blootlegde, lijkt er ook inhoudelijk sprake van verwarring. In het zelfverwijt dat ze de onvrede onder de bevolking totaal niet hadden zien aankomen, zoeken redacties verbeten naar een balans tussen het woord van de straat en de eigen analyse. Ondertussen wordt de rol van internet in de nieuwsvoorziening steeds belangrijker. Burgerjournalistiek is in opkomst, websites als Geen Stijl zijn populair en het aantal webabonnementen stijgt.

Arthur Docters van Leeuwen zal in gesprek gaan met Marc Josten (KRO's Reporter), Henri Beunders (hoogleraar media EUR), Henk Blanken (expert oude & nieuwe media) en Frits van Exter (oud-hoofdredacteur Trouw).

Nederlands Gespreks Centrum (NGC)
Het Nederlands Gesprek Centrum (NGC) stelt zich al meer dan vijftig jaar ten doel ruimte te geven aan onenigheid op niveau. De activiteiten van het NGC, van symposia tot publicaties, kenmerken zich door reflectie op en discussie over onderwerpen die maatschappelijk omstreden zijn of waarover de publieke meningsvorming door onwetendheid en misverstand stokt. Het NGC meent dat het gesprek over serieuze zaken de samenleving ten goede komt. Daarom biedt het mensen uit de sfeer van de overheid, maatschappelijke organisaties, wetenschap, bedrijfsleven en vrije beroepen een forum waar normatief geladen thema's aan de orde kunnen worden gesteld.

Nieuwjaarssymposium De Tandeloze Waakhond
Datum: zondag 27 januari
Tijd: 14.00 - 17.00 uur
Locatie: ISVW Conferentiehotel, Dodeweg 8, Leusden/Amersfoort Kosten: 30 euro, studenten 10 euro, pers gratis.
Kaarten: 033-4227205 of ngc@isvw.nl






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/