Gemeente Dordrecht


Persbericht
Zomerse warmte even in Dordrecht
Muziek Caleidoscoop organiseert 'Ban Topa' straatfeest Voor even komt de zomerse warmte van de Antillen naar Nederland. Op zondag 27 januari 2008 organiseren Stichting 2000 en het radioprogramma Muziek Caleidoscoop van Radio Drechtstad FM een feestelijke 'Ban Topa' (een straatfeest), van 12.00 tot 18.00 uur in het wijkcentrum Wielwijk en in de recreatieruimte aan het Admiraalsplein in Wielwijk . Deelname is gratis. Kom en beleef de warme Antilliaanse sfeer!

Een Ban Topa is een 'straatfeest', waar mensen elkaar ontmoeten, eten, drinken en swingen. Het straatfeest in Wielwijk is ook een stadsfeest, want alle Dordtenaren zijn welkom.

Er is van alles te doen. Knutselen, theater spelen, lekker eten en drinken. Meedoen met de Oudâ¤'Hollandse spelen, voor jong en oud een belevenis. Een uurtje Changa! spelen, het populaire dominospel uit de Antillen. Swingen tijdens de optredens van dj Kenn en de band Fantasy Over. Ook is er een projectenmarkt met informatie over het Antillianenprogramma van de gemeente Dordrecht.

Antilliaanse Dordtenaren doen mee
De Ban Topa wordt georganiseerd door het radioprogramma Muziek Caleidoscoop. Het is ook onderdeel van het beleidsprogramma 'Antilliaanse Dordtenaren doen mee' van de gemeente Dordrecht. Dit beleidsprogramma heeft als doel om kwetsbare groepen onder Antilliaanse Dordtenaren toe te leiden naar werk of een opleiding ('zelfstandig in de samenleving') en om hen meer in contact te brengen met andere Dordtenaren ('delen met de samenleving').

Groter bereik met radioprogramma
De Ban Topa wordt live uitgezonden op Drechtstad FM en is de eerste van een serie uitzendingen waarmee de gemeente de stad onder meer gaat informeren over het Antillianenprogramma. Luisteraars kunnen tijdens de uitzendingen ook hun mening geven over de activiteiten van het Antillianenprogramma.

Muziek Caleidoscoop is iedere woensdag te beluisteren van 19.00 tot 21.00 uur op Drechtstad FM, via de kabel 95.7 en via internet www.drechtstadfm.nl.

Meer informatie over het Antillianenprogramma kunt u vinden op www.dordrecht.nl/samenleven, onder het kopje Beleid.




Gemeente Dordrecht