Ingezonden persbericht


Persbericht

Apeldoorn, 14 januari 2008

Bijkomen van de winter bij de tropische apen

De traditionele Erwtensoeptocht, een samenwerking tussen Apenheul en IVN, komt er weer aan! Op de laatste zondag van januari, 27 januari 2008, vindt alweer de 22e editie van deze succesvolle en gezellige tocht in het Apeldoornse park Berg en Bos plaats.

Ieder jaar blijkt het weer een groot plezier om een winterse wandeling, 'koek en zopie' en een bezoek aan de apen van Apenheul te combineren. Duizenden wandelaars uit het hele land reizen af naar Apeldoorn en trotseren het winterse weer. De tocht start tussen 13.00 en 14.00 uur bij de ingang aan de J.C. Wilslaan. De mensen die de tocht hebben gelopen -- er is een stempelpost onderweg, net als bij de Elfstedentocht -- worden bij de entree van Apenheul opgewacht met een kom stevige huisgemaakte erwtensoep of een beker warme chocolademelk. Zolang de voorraad strekt natuurlijk. En hoewel Apenheul 's winters is gesloten, opent het park bij wijze van uitzondering op deze winterzondag. Tussen 13.00 en 16.30 uur (let op: 15.30 uur laatste kaartverkoop), heeft u toegang voor de speciale toegangsprijs van vijf euro.

In Apenheul zijn de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe seizoen alweer in volle gang. Bezoekers moeten er wel rekening mee houden dat hierdoor wellicht minder apen te zien zijn dan gebruikelijk bij de Erwtensoeptocht. Aan de andere kant kunt u alvast een glimp opvangen van de nieuwe ontwikkelingen? De orang oetans met hun kleintjes zullen sowieso blij zijn met uw bezoek en gegarandeerd voor veel kijkplezier zorgen! Ook de dieren in de tropische kinderboerderij zijn buiten of in hun stallen te zien. En misschien kunt u zelfs de kleine gorilla Mapasa bewonderen. Bovendien zijn er diverse leuke activiteiten in het apenpark.

De speciale entreeprijs van ¤ 5,00 (voor 4 jaar en ouder) voor deze bijzondere winteropenstelling is als vanouds bestemd voor natuurbescherming! In 2008 zal de opbrengst gaan naar de actie van de Europese dierentuinen om wereldwijd honderden kikkersoorten te redden.

Tip: wees er op tijd bij! De wandelaars die ook Apenheul willen bezoeken, zullen vroeg moeten starten. Ook gaat de speciale erwtensoep ondanks de grote hoeveelheid van 400 liter altijd snel op.

Apenheul opent alleen speciaal vanwege deze Erwtensoeptocht op zondag 27 januari zijn poorten. Vanaf maandag 17 maart 2008 is het park weer dagelijks geopend van 9.30 tot 17.00 uur. Zie www.apenheul.nl voor meer informatie.


- - - einde bericht - - -

Voor meer informatie kunt u bellen met Stichting Apenheul, PR & Communicatie, Anouk Ballot, tel: 055 -- 3575787, of kijk op www.apenheul.nl en/of www.ivn-apeldoorn.nl.

Bijgaand een foto van het gorilla binnenverblijf in Apenheul in lage resolutie. Uiteraard is de foto, op aanvraag, in hoge resolutie beschikbaar.

Deze foto is vrij van rechten, mits gebruikt ter illustratie van bijgaand persbericht over de Erwtensoeptocht. Bij gebruik is vermelding verplicht van: Foto Apenheul. Suggestie voor onderschrift: Breng de gorilla's een bezoekje in hun binnenverblijf tijdens de Erwtensoeptocht. Voor alle overige toepassingen zijn aparte afspraken met Stichting Apenheul nodig. >