Holocaust Memorial Day - 2008 - Auschwitzherdenking

22/01/2008 08:30



Nederlands Auschwitz Comité



Op zondag 27 januari 2008 vindt bij het Nationaal Auschwitz Monument in het Wertheimpark te Amsterdam de jaarlijkse Holocaust Memorial Day /Auschwitzherdenking plaats ter herdenking van de volkerenmoord tijdens de Tweede Wereldoorlog op de Joden, Sinti en Roma, en alle andere groepen die door de Nazi's als ongewenst en minderwaardig werden beschouwd. De herdenking vindt plaats in aanwezigheid van de burgemeester van Amsterdam, staatssecretaris Bussemaker van VWS, de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, ambassadeurs van Canada, Duitsland, Frankrijk, Israël, Oostenrijk, Polen, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De burgemeester van Amsterdam, Job Cohen en de voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité, Jacques Grishaver zullen toespraken houden, Rabbijn Sonny Herman zal het Kaddisj en Jizkor uitspreken en er is muziek van de Sinti en Roma. Hierna is er gelegenheid voor particulieren en organisaties hun kransen en bloemen te leggen bij het monument. IN HET KADER VAN HOLOCAUST MEMORIAL DAY ZULLEN KRANSEN WORDEN GELEGD DOOR SCHOLIEREN EN STUDENTEN. De herdenking begint om 11.00 uur met een Stille Tocht vanaf het Stadhuis.

Het programma van zondag 27 januari 2008:

10.00 uur: Verzamelen voor de Stille Tocht in de Boekmanzaal van het Stadhuis in Amsterdam, via de hoofdingang aan de Amstelzijde. 11.00 uur: Begin Stille Tocht naar het Wertheimpark.
11.30 uur: Herdenking bij het Nationaal Auschwitz Monument. Toespraak door Job Cohen, burgemeester van Amsterdam. Toespraak door Jacques Grishaver, voorzitter NAC Jizkor en Kaddisj door rabbijn Sonny Herman.
Muziek door Sinti en Roma.
12.00 uur: Einde herdenking.
12.30 uur: Restaurant van de RAI open.
13.00 uur: Begin lunchbijeenkomst.
sprekers: Gerdi Verbeet, voorzitter Tweede Kamer der Staten-Generaal Jacques Grishaver, voorzitter N.A.C. 15.30 uur: Einde lunchbijeenkomst.





http://www.auschwitz.nl

http://www.auschwitz.nl