Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

tweede slechte seks prijs wordt uitgereikt in Amsterdam

Vanaf vandaag kan er volop online gestemd worden op wat de slechtst beschreven seksscène van 2007 is. De organisatoren van de Slechte Seks Prijs kozen uit het Nederlandstalige literaire aanbod van het afgelopen jaar de vijf allerslechtste seksscènes. Het publiek bepaalt vervolgens via een online stemformulier op www.weerwoordfestival.nl wie de winnaar wordt van de minst begeerde literaire prijs. De Slechte Seks Prijs is een onderdeel van Weerwoord, literair festival op het Leidseplein dat van 25 tot en met 31 januari plaatsvindt.

De genomineerden zijn Lulu Wang, Elsbeth Etty, Bart van Lierde (de enige man en vorig jaar winnaar dan de Slechte Seks prijs), Vonne van der Meer en Cindy Hoetmer. (De fragmenten staan onderaan het bericht.)

De Slechte Seks Prijs werd in het leven geroepen door lieden die zich ergerden aan slecht geschreven proza en aan het gratuite gebruik van seks in de literatuur. De Prijs heeft als doel om overbodige, vervelende en slecht geschreven seksscènes in de literatuur te ontmoedigen. De prijs is een knipoog naar de Bad Sex in Fiction award in Engeland die in het najaar postuum werd uitgereikt aan Norman Mailer.

Met grote aandacht bekijkt de organisatie de literaire productie van 2007 in Nederland en Vlaanderen. Dan wordt een shortlist van vijf fragmenten bekend gemaakt, waaruit het publiek de 'winnaar' kiest. Het publiek kan stemmen tot en met donderdag 24 januari 2008 24.00 uur. Vorig jaar stemden meer dan 3.000 mensen; de uiteindelijke winnaar werd de Vlaamse schrijver Bart Van Lierde, die helaas ook dit jaar genomineerd werd.

Op zondag 27 januari om 19.00 uur wordt in de Stadsschouwburg Amsterdam De Slechte Seks Prijs uitgereikt. De toegang is gratis.

In De Balie kun je "ondergaan" wat het effect is van goed geschreven seks. Mieke Maaikes Obscene Kapsalon is het hele festival geopend vanaf 17 uur en onder de droogkap kom je terecht in de onbeschaamd geile en indrukwekkende wereld van Louis Paul Boon.

De Slechte Seks Prijs is een project in samenwerking met Vrij Nederland en Humo.

Uitreiking Slechte Seks Prijs 2007
Aanvang: 19.00 uur / Stadsschouwburg Amsterdam / Toegang gratis. Na afloop Lolita van Urban Myth, waarvoor nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar is.

Stadsschouwburg/ aanvang 20.00 uur / entree E 10,- of E 8,50 CJP-SSBA-pas Kaartverkoop via www.ssba.nl/weerwoord of de kassa van Stadsschouwburg Amsterdam: 020 6242311

WEERWOORD, het grootste Amsterdamse literatuurfestival gaat op vrijdag 25 januari 2008 van start. De vierde editie van het Weerwoordfestival presenteert meer dan 100 schrijvers. www.weerwoordfestival.nl


---