Gemeente Roermond

Home > Burgers & Samenleving > Stedelijk Museum > Nieuws & exposities Verwacht! De 10.000ste bezoeker voor de Cuypers expositie in het Stedelijk Museum

Verwacht! De 10.000ste bezoeker voor de Cuypers expositie in het Stedelijk Museum.

Het Stedelijk Museum Roermond heeft met de Pierre Cuypers expositie een top aantal bezoekers binnen gehaald. De expositie, die verhaalt over het werk en leven van deze Roermondse architect, verwacht op zondag 27 januari namelijk zijn 10.000ste bezoeker!

Vanaf de opening op 16 september 2007 trok het museum dagelijks grote aantallen Cuypers geïnteresseerden naar Roermond. Met dus nu als hoogtepunt de voorspelling dat zondag 27 januari de 10.000ste bezoeker, in een periode van vier maanden, over de museumdrempel zal stappen. Op zondagmiddag rond 14.30 uur zal directeur Ridsert Hoekstra deze bijzondere bezoeker hartelijk ontvangen. Wegens het grote succes is de expositie reeds t/m 17 februari verlengd.

De expositie Architect Pierre Cuypers (1827-1921), vernieuwer vanuit het verleden
De tentoonstelling vindt plaats in het Huis van Cuypers. Het pand dat Cuypers in 1853 realiseerde om er te wonen en te werken én om zijn ideeën over architectuur en samenleving te tonen en te manifesteren. De basis van de expositie vormt een uitgebreid en verhelderend onderzoek van cultuurhistorisch adviesbureau Res nova, in opdracht van Gemeente Roermond, naar het Huis van Cuypers. Digitale projecties, gemaakt door Maurer Architects United, maken de plannen, die Cuypers had met gebouw en omgeving, zichtbaar in de expositie. Zijn opleiding in Antwerpen en zijn culturele omgeving, belangrijke inspiratiebronnen voor hem, krijgen er voor het eerst ruim aandacht. Het functioneren van de kunstwerkplaatsen, een essentieel onderdeel van zijn kunstopvatting, wordt in beeld gebracht. De tentoonstelling kan nog tot en met zondag 17 februari worden bekeken in het Stedelijk Museum Roermond.

Publicatiedatum: 23-1-2008 Bijgewerkt: 25-1-2008