Lustrum 5 jaar stichting ZVCL Zonzoekersreizen


Zonzoekersreizen voor Complexe Luchtweg(anders)gehandicapten

LEEUWARDEN, 20071105 -- Op 22 september 2002 is stichting ZVCL opgericht. Oorzaak van oprichting; er waren geen financiele middelen meer beschikbaar voor reizen voor patienten bij de Astma Patienten vereniging VbbA. ZVCL begon in 2002 heel voorzichtig met één groepsvakantie naar Spanje of Portugal per jaar, nu zijn dat er vier per jaar. Per groep kunnen er tot 40 personen mee. Onze vakanties zijn aangepast aan de groep met minimaal 2 begeleiders met een medische achtergrond. Onze vakanties zijn zo rookvrij mogelijk en betaalbaar voor iedereen. Onze stichting draait volkomen op vrijwilliger. Er blijft niets aan de strijkstok hangen!

Onze vakanties zijn zeer waardevol voor mensen met 1 of meerdere handicaps als Astma, COPD, Reuma, Artrose, Diabetis, CVA, hartklachten enz.
Rolstoelen, scootmobiels en rollatoren mee is geen probleem.

Wij gingen al diverse keren met eigen vervoer, bus, boot en vliegtuig naar Portugal, Spanje, Mallorca, Canarisch eilanden, Griekenland, Turkije, Duitsland, Luxemburg en Nederland: Ameland, Zeeland enz..

Het doel is de realiseren door subsidies en financiele ondersteuning van het VSBfonds, FondsNutsOhra, het Skanfonds, de Friese Astmastichting en individuele giften van donateurs. Stichting De Lichthoeve en anderen helpen mensen die het financieel niet breed hebben. Zodat ook zij mee kunnen.
Onze vrijwilligers staan ook op braderieën en gezondheidsmarkten om voorlichting te geven.

Het Rode Kruis brengt onze gasten naar het vakantieadres of Schiphol met een aangepaste bus. Ook taxi's van Valys of Home Schiphol Home worden ingezet voor dit doel. Zo helpt het ene goede doel de ander. Op deze manier kunnen ook alleengáánde, chronischzieken en vaak alleengáánde ouderen van een heerlijke, zorgeloze vakantie genieten.

27 januari vieren wij het feest vijf jaar ZVCL Zonzoekereizen met een reunie en een groot feest.
Het feest vindt plaats in de Stelp, Huizummerlaan 19a te Leeuwarden met een indisch feest en diner.

Wij hopen nog lang dit fijne werk te kunnen doen!

Opgave en info kan via de Website www.zonzoekersreizen.nl





Stichting ZVCL Zonzoekersreizen voor Complexe Luchteweg(anders)gehandicapten.