Politie Groningen

Zondag 27 januari 2008

Provincie Groningen, 27-01-2008

Groningen: fietser probeert te ontkomen aan politie

De politie heeft zaterdagnacht een 25-jarige fietser uit Groningen aangehouden. De man fietste zonder verlichting over de Visserstraat in zijn woonplaats. Bij het zien van agenten ging hij er als een speer van door. Agenten zetten de achtervolging in en konden de man aanhouden. Vlak daarvoor gooide hij nog een zakje weg. In het zakje bleken 14 bolletjes cocaïne te zitten. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: fietser gewond

Een 51-jarige fietser uit Groningen is zaterdagochtend gewond geraakt. De man fietste over het Damsterdiep in Groningen en wilde een voetganger passeren. De 44-jarige voetganger uit Garmerwolde sloeg juist op dat moment linksaf. De fietser moest vol in de remmen en gleed daardoor uit. Hij belandde met zijn hoofd tegen een muur. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: man gewond na vernielen raam

Een 26-jarige Stadjer is zaterdagnacht gewond geraakt aan zijn arm en hand. De man had in een horecagelegenheid aan de Pioenstraat in Groningen een raam ingeslagen. Hij heeft vermoedelijk uit frustratie en onder invloed van alcohol gehandeld. De man is met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: alcomobilist zonder rijbewijs

De politie heeft zaterdag een 27-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. De man werd op het Kwinkenplein in Groningen staande gehouden, omdat zijn wisselende rijgedrag de aandacht trok. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Bovendien verkeerde de man onder invloed van 1,1 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: mannen aangehouden na vechtpartij

De politie heeft zaterdagnacht twee mannen aangehouden. Het gaat om twee 20-jarige mannen uit Echtenerbrug en Nieuwegein. Het tweetal was betrokken bij een vechtpartij in de Poelestraat. Via cameratoezicht was gezien dat zij een andere persoon sloegen en schopten, ook toen het slachtoffer al op de grond lag. Uit de beelden blijkt dat het slachtoffer, een 21-jarige Stadjer, zelf ook klappen heeft uitgedeeld. Ook hij is aangehouden. Het drietal is ingesloten voor nader onderzoek.

Blijham: drie gewonden bij bermongeval

Een 36-jarige automobiliste uit Bellingwolde is zaterdagochtend gewond geraakt. De vrouw reed over de N368 bij Blijham. Zij raakte met de rechterwielen in de berm en reageerde met een forse stuurcorrectie. De auto raakte hierdoor in de slip en reed vervolgens het talut af. Het voertuig belandde op de kop in een naastgelegen sloot. Twee kinderen, 13 en 15 jaar, konden zelfstandig uit de auto komen. De bestuurster is door de brandweer bevrijd. De jongens zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Eén mocht daarna naar huis, de ander had een hersenschudding opgelopen. Ook de vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. Zij liep letsel op aan haar enkel. De auto is afgesleept. De weg is enige uren afgesloten geweest.

Bellingwolde: alcomobilist met andermans auto in sloot

Een 21-jarige automobilist uit Veendam is zaterdagochtend met een auto in de sloot beland. Op de Oudeschanskerweg was de auto over de kop geslagen en in de sloot terecht gekomen. De bestuurder en een 19-jarige bijrijdster uit Oude Pekela waren een bosperceel ingevlucht. De politie kon het tweetal achterhalen. Een getuige had gezien dat de man de auto had bestuurd. Hij bleek bij controle onder invloed van
1,25 promille alcohol. Bovendien bleek hij de auto zonder toestemming van de eigenaar te hebben meegenomen. De auto is zeer zwaar beschadigd. Het tweetal is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan, alvorens ze werden ingesloten. Het rijbewijs van de Veendammer is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: alcomobilist botst tegen geparkeerde autos

De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige automobilist uit de gemeente Loppersum. De man reed over de Buitensingel in Delfzijl. Hij nam een flauwe bocht zo ruim, dat hij aan de linkerkant van de weg tegen twee geparkeerde autos aan botste. Bij controle bleek de man onder invloed van 2,6 promille alcohol. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Ter Apel: snelle automobilist rijbewijs kwijt

Een 36-jarige automobilist uit de gemeente Steenwijkerland moest zaterdagavond zijn rijbewijs inleveren. De man haalde op de N366 bij Ter Apel een onopvallende politieauto in. Een meting leverde een snelheid op van 132 km/uur, terwijl 80 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: beginnend bestuurder rijbewijs kwijt

Een 21-jarige automobilist uit Winschoten moest zaterdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De man reed over de Bovenburen in zijn woonplaats. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,5 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Uithuizen: medewerker horecagelegenheid geslagen

De politie heeft zaterdagnacht een 36-jarige inwoner van Usquert aangehouden. De man had zich voor een horecagelegenheid aan de Leeuwstraat in Uithuizen vervelend gedragen. Hij stond te schreeuwen en sloeg tegen taxis aan. Toen hij daarop werd aangesproken door een medewerker van de horecagelegenheid, haalde hij meerdere keren uit. Het 32-jarige slachtoffer liep hierbij letsel op in zijn gezicht. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Loppersum, N996: aantal geregistreerde voertuigen: 666, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 876, aantal overtredingen: 67, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1860, aantal overtredingen: 219, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.