Persberichten Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht, 27-01-2008

Snelheidscontrole

MIJDRECHT De politie heeft op de Provincialeweg N201 zaterdagmorgen een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 10.00 en 12.00 uur werden 1387 voertuigen gecontroleerd. Voor 35 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit omdat zij harder reden dan de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/u.

Bestuurder onder invloed

MIJDRECHT Op de Markerstraat heeft de politie in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 januari een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 02.55 uur kreeg een 38-jarige man uit Amstelhoek op de Markestraat een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 446 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur naar huis gestuurd.

Politie zoekt getuige van brandstichting

WOERDEN Vrijdagavond werd bij noodlokalen van een school aan de Minkemalaan brand gesticht. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie een melding van een getuige die dacht te zien dat een persoon op het dak van de noodlokalen aan de Minkemalaan liep. Ter plaatse troffen de agenten niemand meer aan maar zagen wel dat het brandalarm in werking was. De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand die in het middelste lokaal was ontstaan snel blussen. Onderzoek wees uit dat de brand is aangestoken. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Rijn & Venen, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden op gestolen bromfiets

MIJDRECHT Vrijdagmiddag heeft de politie een meisje aangehouden op een gestolen bromfiets.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Pimpelmees een meisje zonder helm op een bromfiets rijden. Voorop had zij een kind van 5 jaar zitten. Het 17-jarige meisje kreeg een stopteken. De agenten spraken haar aan op haar onverantwoordelijk gedrag. Tijdens de controle werd via de meldkamer bekend dat de bromfiets als gestolen stond gesignaleerd. Het meisje werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het kind van 5 werd eerst naar huis gebracht. Op het bureau bleek dat zij zelf ook nog gesignaleerd stond.

Hennepkwekerij ontmanteld

MAARSSEN De politie heeft zaterdagmiddag in een woning aan de Boomstede een hennepkwekerij ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd omstreeks

13.30 uur een onderzoek in een woning aan de Boomstede ingesteld. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen waar inmiddels geoogst was. Uit onderzoek bleek dat er meerdere oogsten zijn geweest. In de woning werd een 29-jarige man uit Utrecht aangehouden. Ook een 25-jarige vrouw uit Utrecht wordt verdacht van medeplichtigheid. De complete apparatuur werd in beslag genomen. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt.

Carnavalsfeest eindigt vroegtijdig door brand

HARMELEN In een gebouw aan de Groenendaal brak zaterdagavond brand uit tijdens een carnavalsfeest.

Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie een melding dat er brand was uitgebroken bij een pand aan de Groenendaal. Het bleek dat er een kleedkamer in de brand stond. Ter plaatse waren ruim 100 gasten inmiddels uit het pand. De brandweer zag kans de brand snel te blussen. Op advies van de brandweer en de politie werd het feest vroegtijdig beëindigdt. Niemand raakte gewond.