Persberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 27-01-2008

Bestuurder onder invloed naar het ziekenhuis

UTRECHT Zaterdagmorgen heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed. Op het bureau werd de man onwel en moest naar het ziekenhuis.

Tijdens de surveillance zagen agenten op het Zandpad omstreeks 08.35 uur een automobilist die nogal slingerde. De agenten zagen dat de man uitstapte en onvast ter been was. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse naar het bureau gebracht. Hier werd de

35-jarige man uit Oisterwijk onwel en moest er een arts aan te pas komen. Uiteindelijk werd de man naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. Het vermoeden bestaat dat de man gevaarlijk veel had gedronken.

Verkeersongeval met dodelijke afloop

UTRECHT Ter hoogte van het Knooppunt Oudenrijn vond zaterdagmorgen een aanrijding plaats waarbij een man verongelukte.

Omstreeks 07.35 uur kreeg de politie een melding van een ernstige aanrijding ter hoogte van Hooggelegen op de Rijksweg A2. Ter plaatse bleek dat een aanhanger van een bestelbus was losgeraakt. Een 48-jarige bestuurder uit Castricum die achter de aanhanger reed kon de aanhangwagen niet meer ontwijken en botste er tegen aan.

De auto van het slachtoffer vloog een aantal malen over de kop. Het 48-jarige slachtoffer werd met zeer ernstig letsel naar het UMC in Utrecht overgebracht waar hij aan zijn verwondingen overleed. De 25-jarige bestuurder van het bestelbusje en zijn 20-jarige passagier bleven ongedeerd. De Rijksweg A2 is tot 10.00 uur afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval.

Stenengooiers aangehouden

UTRECHT In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 januari heeft de politie twee stenengooiers aangehouden.

Tijdens de surveillance belden getuigen dat jongens stenen aan het gooien waren ter hoogte van het Boerhaaveplein. Ter plaatse troffen agenten twee jongens van 17 jaar uit Utrecht aan. De jongens werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In de omgeving waren een aantal ruiten beschadigd.

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT Op de Utrechtseweg heeft de politie vrijdagavond en man aangehouden voor het plegen van een vernieling.

Door getuigen werd omstreeks 23.40 uur naar de politie gebeld omdat hij zag dat een man met een steen de kaartjesautomaat van het station Terwijde aan het vernielen was. Ter plaatse wees de getuige de bewuste man aan. De 21-jarige man uit Woerden werd aangehouden. Bij de automaat was een glasplaat volledig kapot geslagen. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding onder invloed

VLEUTEN Op de Europaweg vond vrijdagavond een aanrijding plaats waarbij een bestuurder onder invloed was en gewond naar het ziekhuis moest.

Omstreeks 23.10 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Europaweg. Ter plaatse troffen agenten een zwaar beschadigde Jeep aan. De bestuurder en een getuige stonden naast het voertuig. De getuige had gezien dat de bestuurder vanuit de richting van Burgemeester van Middelweerdbaan was komen rijden. Plotseling reed de bestuurder tegen een lantaarnpaal en schoot de auto tegen een boom aan.

Uiteindelijk kwam de Jeep in een droge sloot tot stilstand. De 33-jarige chauffeur uit Maarssen bleek onder invloed. De getuige wist de man die weg wilde lopen tegen te houden totdat de politie gearriveerd was. De man werd met veel moeite vanwege zijn zeer agressieve gedrag geboeid overgebracht naar het cellencomplex in Houten. Na onderzoek door het ambulancepersoneel werd besloten de man toch naar het UMC in Utrecht over te brengen. Hier werd hij aan zijn verwondingen behandeld.

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft vrijdagmiddag twee jongens aangehouden voor het plegen van een vernieling.

Getuigen belden omstreeks 16.30 uur naar de politie omdat twee jongens in en portiek van een flat aan de Spaaklaan een lamp aan het vernielen waren. Ter plaatse trof de politie een groepje jeugd aan. Bij het zien van de politie renden twee jongens beiden 14 jaar uit Utrecht hard weg. Na een korte achtervolging werden de jongens aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hiervan werden de ouders in kennis gesteld.

Winkeldiefstal

UTRECHT Bij een winkel aan de Vondellaan heeft de politie drie jongens aangehouden omdat zij een diefstal hadden gepleegd.

In de winkel had een caissière twee kennissen omstreeks 19.55 uur bevoordeeld bij de kassa. Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Utrecht rekende bij de kassa ruim 90,- minder af dan dat zij aan artikelen hadden gekocht. Hierbij werden zij geholpen door de 17-jarige caissière van de winkel. De politie werd gewaarschuwd en hield het drietal aan.

Bestuurder onder invloed

OUD ZUILEN Op de Dorpsstraat heeft de politie in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 januari een vrouw aangehouden omdat zij onder invloed in haar auto reed.

De 27-jarige automobiliste uit Utrecht werd omstreeks 02.30 uur op de Dorpsstraat gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat zij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 405 ug/l uit. Zij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur naar huis gestuurd.

Vrouw aangehouden voor heling

UTRECHT De politie heeft zaterdagmiddag een vrouw aangehouden omdat zij verdacht wordt van heling.

Tijdens een controle troffen agenten in een winkel aan de Duifstraat een aantal fietsen aan die van diefstal afkomstig waren. Een 42-jarige vrouw werd aangehouden op verdenking van heling van de fietsen.