Politie Drenthe

Zondag

Assen, 27-01-2008

Woninginbraak
HAVELTE In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een woning aan de Kolonieweg. Door het slot van de achterdeur te forceren konden de daders binnen komen. Terwijl de bewoners boven lagen te slapen namen de daders etenswaren en flessen drank weg. Voor het vervoer werd mogelijk gebruik gemaakt van een kruiwagen van de bewoners. Ook deze was verdwenen. (08-107152)

ZUIDWOLDE Zaterdag tussen 10.00 en 20.00 uur vond een inbraak plaats in een woning aan De Stuw. De voordeur werd vernield waarna de daders een tas met de nodige bescheiden, computer en beeldapparatuur meenamen. (08-107203)

MEPPEL Tussen zaterdagmiddag 14.00 en zaterdagavond 21.30 uur werd er ingebroken in een woning aan het Reestplantsoen. Een raam werd vernield om binnen te komen en de buit bestond uit geld en sieraden. (08-107222)

Diefstal gereedschap uit schuurtjes
EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er een inbraak plaats in een achter een woning aan de J. van Ravenswaaystraat staande schuur. Door de afgesloten deur te vernielen verschaften de daders zich de toegang. De buit bestond uit elektrisch gereedschap ter waarde van ruim 800 euro. (08-107096)

EMMEN Ook een schuurtje achter een woning aan de Weden werd opengebroken. De daders gingen er met een fiets en twee lege kratjes bier vandoor. (08-107108)

Winkeldieven aangehouden

EMMEN Zaterdagmiddag werden twee 15-jarige knapen uit Oosterhesselen aangehouden. Ze werden ervan verdacht een ketting ter waarde van 6.95 euro bij een winkel in de Picassopassage te hebben meegenomen zonder af te rekenen. Ze bekenden de diefstal waarna een Halt-proces-verbaal werd opgemaakt. (08-107164)

HOOGEVEEN Zaterdagmiddag werd een 50-jarige Hoogevener aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. De man, een veelpleger, nam bij een supermarkt aan het Schutsplein kaas en koffie mee zonder af te rekenen. Deze werden in zijn rugzak gestopt waarna de man een ander artikel bij de kassa afrekende. Toen hij weigerde een medewerker in zijn rugzak te laten kijken nam hij de benen. De medewerker volgde de man tot aan het Haagje waar tevens de politie arriveerde en hem inrekende. De kaas en koffie werden aangetroffen. De veelpleger werd inverzekering gesteld en zal voor justitie geleid worden. (08-107180)

Politie bekeurt man
ASSEN Een 29-jarige Assenaar werd zaterdagmiddag bekeurd voor het nuttigen van alcohol aan de openbare weg. Ter hoogte van Het Kanaal NZ stond hij bier te drinken. (08-107173)

Aanrijding tussen fietser en bromfietser
TYNAARLO Zaterdagavond vond er een frontale aanrijding plaats op het fietspad van de Vriezerweg. Een 16-jarig meisje uit Tynaarlo, die op haar bromfiets in de richting van Tynaarlo reed botste ter hoogte van Doeland frontaal op een 18-jarige jongeman uit Vries. Deze knaap reed op zijn fiets in de richting van Vries. De Vriezenaar, die naast zijn vriend fietste, had geen licht op zijn fiets en hield onvoldoende rechts. Het meisje moest met hoofd en gezichtsletsel overgebracht worden naar het WZA. (08-107229)

Politie houdt dieseldieven op heterdaad aan
ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in de Pottenbakkerstraat vier mannen aangehouden. Deze drie Assenaren, 34, 43 en 50 jaar oud en een 34-jarige Groninger worden ervan verdacht diesel uit de brandstoftank van een geparkeerde vrachtauto te hebben gehaald. De diesel en de daarvoor benodigde apparatuur werden aangetroffen. De verdachten werden ingesloten en de politie stelt een onderzoek in. (08-107254)

Politie houdt inbreker op heterdaad aan

EMMEN Tijdens een inbraakmelding bij een school aan Het Waal werd in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige man uit Zandvoort aangehouden. De politie zag tijdens het onderzoek de man wegrennen waarna deze na een korte achtervolging aangehouden kon worden. Na onderzoek bleek dat een ruit van de school vernield was en flatscreens klaarwaren gezet. (08-107281)

Politie houdt drankdieven aan

ASSEN Nadat een groep van ongeveer 8 jongeren uit Assen, 16 tot en met 23 jaar, zich luidruchtig had misdragen bij het Van der Valk motel aan de Balkenweg, werden ze door de beveiliging uit de zaak gezet. Personeel constateerde kort hierna dat in een afgesloten ruimte er drank was genuttigd en ontvreemd was. Nadat de politie gebeld was en deze de groep wist te traceren werden hiervan twee 19-jarige Assenaren aangehouden en ingesloten. Het duo bekende drank te hebben genuttigd zonder af te rekenen. Een van de daders bleek tevens in het bezit te zijn van een fles sterke drank die uit de betreffende ruimte was meegenomen. De politie stelt een onderzoek in en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. (08-107244)

Politie neemt vuurwerkpistool inbeslag
HOOGEVEEN Tijdens een onderzoek in verband met een ruzie tussen twee mannen aan De Lijster, waarbij een omwonende schoten had gehoord, heeft de politie van een 20-jarige Hoogevener zijn vuurwerkpistool inbeslaggenomen. De man, die bij een bekende op bezoek was, werd aangehouden en kreeg een dagvaarding. Niet duidelijk is geworden of er met het pistool geschoten is. (08-107197)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280