Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 27-01-2008

Bestuurder onder invloed rijbewijs kwijt

IJSSELSTEIN Op de Jan van der Heydenweg heeft de politie in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 27 januari een man aangehouden die onder invloed in zijn auto reed.

Omstreeks 03.55 uur kreeg een 29-jarige man uit Nieuwegein op de Jan van der Heydenweg een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 625 ug/l uit. Het rijbewijs van de Nieuwegeiner werd direct ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd de man weer naar huis gestuurd.

Jongen beroofd

IJSSELSTEIN In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 januari vond een gewelddadige beroving plaats van een jongen.

Een 17-jarige jongen uit IJsselstein fietste omstreeks 02.30 uur over de Jan van Goyenlaan naar huis. Onderweg fietste hij langs twee jongens die hem tegemoet kwamen lopen. Eenmaal voorbij de jongens bemerkte hij dat het tweetal achter hem aan kwam rennen en hem tegen hield. De jongens sloegen hem van zijn fiets en trapten hem terwijl hij al op de grond lag. Onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen moest hij al zijn bezittingen afgeven en dwongen de verdachten hem in de sloot te springen. Uiteindelijk gingen zij er op de fiets van het slachtoffer vandoor.

De politie is op zoek naar getuigen van deze laffe en gewelddadige beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Lekstroom, tel.: 0900 88 44.

Auto-inbreker aangehouden

IJSSELSTEIN Vrijdagavond heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij had ingebroken in een auto.

Door een getuige werd omstreeks 19.10 uur naar de politie gebeld omdat hij zag dat twee jongens een ruit van een auto hadden vernield en spullen uit de auto aan het stelen waren. Ter plaatse troffen de agenten niemand meer aan. De getuige gaf een goed signalement en wist waar één van de verdachten zou wonen. Op de Heer Florisstraat kon een 15-jarige jongen bij zijn woning aanhouden. De jongen werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie doet nog onderzoek naar zijn mededader.

Getuigen gezocht van mishandeling

NIEUWEGEIN De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die op vrijdagmiddag plaatsvond in Nieuwegein.

Op de Symfonielaan vond omstreeks 16.05 uur een mishandeling plaats waarbij een 15-jarige jongen een 14-jarig meisje heeft mishandeld. De jongen is door de politie aangehouden maar ontkent iets gedaan te hebben. Mogelijk zou de mishandeling in de relationele sfeer liggen. De mishandeling werd gezien door een vrouw die in een rode auto voorbij kwam rijden. De vrouw sprak de jongen aan op zijn gedrag. De politie is onder ander op zoek naar deze vrouw. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Lekstroom, tel.:0900 88 44.