Persberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 27-01-2008

Man aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 januari een man aangehouden die een vrouw lastig viel.

Omstreeks 03.25 uur kreeg de politie een melding dat een man met een zwarte leren jas aan een balkon hing van een woning aan de Goudsbloemstraat. Ter plaatse troffen agenten een

43-jarige man uit Veenendaal aan. De man werd aangehouden omdat hij een vrouw al meerdere malen had lastig gevallen. Tijdens de aanhouding gaf de verdachte aan dat hij een vuurwapen in zijn zak had. De agenten grepen direct in en boeiden de man. Tijdens de fouillering bleek dat de man helemaal geen vuurwapen op zak had. In het bureau vond de man uit Veenendaal het nodig de agenten te beledigen. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Bestuurder onder invloed

VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van vrijdag 25 op zaterdagdag 26 januari een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een 24-jarige man uit Arnhem kreeg omstreeks 01.10 uur op de Rijksweg A12 ter hoogte van Veenendaal een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 530 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur weer naar huis gestuurd.

Bestuurder onder invloed rijbewijs kwijt

RHENEN Op de Cuneraweg heeft de politie vrijdagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

De 32-jarige man uit Lienden kreeg rond 21.10 uur een stopteken op de Cuneraweg. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau sloeg de ademanalyse uit naar 910 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur werd hij naar huis gestuurd.

Jongens aangehouden na vernieling

DOORN De politie kreeg op zaterdagavond tegen middernacht een melding van vernieling op de Sitiolaan te Doorn. Zij gingen op bezoek bij de melders en gingen na hen gehoord te hebben naar een andere woning in die straat. De 16-jarige zoon des huizes bleek bloed op zijn schoenen te hebben en werd aangehouden op verdenking van vernieling. Bij het verhoor op het bureau bekende hij dat er nog twee 17-jarige jongens bij waren geweest.

De agenten besloten deze jongens buiten heterdaad aan te houden op hun woonadres aan het Padland en de Kortenburglaan. Daarbij bleek dat een van deze twee zodanige verwondingen aan zijn voet had, dat deze binnen een uur door een arts gehecht moest worden. Daarop volgde een spoedrit naar het cellencomplex te Houten. Ook de andere jongens werden overgebracht naar Houten en zijn aldaar ingesloten. De melders hebben aangifte van vernieling gedaan.