Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (27/1)

BREDA, 27 januari 2008

Verslaafde kleinzoon opgepakt na mishandeling oma met sigaret

BREDA: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 19.15 uur in het Heuvelkwartier een 36-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 88-jarige oma. Hij zou woensdagmiddag 23 januari jl. tijdens een ruzie over telefoonkosten zijn sigaret in het gezicht van zijn oma uitgedrukt hebben. De verdachte is in verzekering gesteld,

De wijkagent kwam de zaak via zijn netwerk op het spoor. Ook een directe getuige legde een verklaring af. Kennelijk was er in de woning ruzie ontstaan tussen oma en haar kleinzoon die bij haar inwoont, over diens belgedrag. Hij belt kennelijk voor soms honderden euros per maand in haar woning. Tijdens de woordenwisseling trok oma de telefoon uit zijn handen waarbij haar kleinzoon zijn brandende sigaret (een joint) tegen het gezicht van zijn oma had uitgedrukt. Het slachtoffer had inderdaad een brandplek op haar kaak. Zij weigerde echter aangifte te doen. Ook eerder werd zij al mishandeld door de verdachte waarbij zij eveneens weigerde om een verklaring daarover af te leggen. De politie heeft in overleg met het Openbaar Ministerie besloten de laatste zaak ambtshalve te vervolgen, dat wil zeggen dat een aangifte niet noodzakelijk is. Tevens is de wijkagent in overleg met hulpdiensten om een structurele oplossing te vinden.

Voetbalwedstrijd in Prinsenbeek eindigt in vechtpartij

PRINSENBEEK: Zaterdagmiddag is op het terrein van voetbalclub Beek Voorruit een 18-jarige jongeman uit Prinsenbeek mishandeld. Hij werd tegen zijn hoofd geschopt. De politie arresteerde twee 18-jarige verdachten uit Breda. De verdachten maakten deel uit van een team dat tegen een elftal van Beek Voorruit speelde. Aan het einde van de wedstrijd ontstond bij de bezoekers onvrede over de scheidsrechter die naar hun mening partijdig was. Er werden twee spelers uit het veld gestuurd. Het opstootje ontstond na de wedstrijd toen er volgens de verdachten in hun richting gejoeld werd vanaf de tribune. De aangever verklaarde dat een speler op hem af kwam, hem op de grond duwde waarna hij enkele klappen en schoppen tegen zijn hoofd kreeg. De knul liep een bult op zijn voorhoofd op. Volgens betrokkenen is er nog een persoon mishandeld. Hiervan is nog geen aangifte bekend. De politie maakt een dossier op.

Druk avondje tijden horecatoezicht in uitgaanscentrum Breda

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht in het Bredase uitgaanscentrum hebben vannacht een drukke dienst gehad. Hierbij werden 11 verdachten aangehouden. Zo hadden de dienders het druk met tegengaan van confrontaties tussen een groepje van circa tien Willem II supporters en NAC-aanhangers. De Tilburgers werden door hun opponenten ontdekt in een café op de Visserstraat, waarna de groepen elkaar enkele keren opzochten. Escalatie bleef uit wel werd een Bredanaar aangehouden die een Tilburger bespuugde. In het Valkenberg werd een man aangehouden die het nodig vond om zijn broek te laten zakken en zonder dat hij daar erg in had zijn achterwerk te tonen aan agenten (moonen).

· In een café op de Grote Markt werd een 30-jarige Bredanaar betrapt met vier pakketjes cocaïne op zak. Een 32-jarige Bredanaar die samen was met de andere verdachte werd eveneens opgepakt. Hij had echter geen drugs bij zich.
· Op de Haven werd een 27-jarige Oosterhouter aangehouden omdat hij nog een boete van 252 euro had openstaan. De agenten controleerden hem omdat hij in een café de rekening niet kon voldoen. · Drie Rotterdammers (18, 20 en 21jaar) werden gearresteerd na een vechtpartij bij een café op de Vismarktstraat. Ze zouden gevochten hebben met de portiers. Later bleek dat alleen de 18-jarige verdachte en een knaap die ontkwam geslagen hadden.
· Een 19-jarige Bredanaar werd omstreeks 01.45 uur op de Visserstraat aangehouden omdat hij spuugde naar een Willem II supporter. De arrestatie vond plaats op het moment dat agenten probeerden twee supportersgroepen van respectievelijk NAC en Willem II uit elkaar te houden.
· Een 18-jarige Hilvarenbeker werd omstreeks 03.40 uur aangehouden in het Valkenberg ter zake schennis pleging. Agenten reden met een herkenbare politieauto door het park. Zij zagen dat de verdachte in het park hun richting uitrende. Circa tien meter van hen verwijderd, zagen zij dat hij hen de rug toekeerde en vervolgens zijn broek liet zakken en de politieagenten zijn ontblote achterwerk toonde. Hij bleef circa twintig seconden in deze positie staan, trok daarna zijn broek omhoog en liep weg. Hij werd aangehouden. Aan het bureau verklaarde de verdachte dat hij zich gestoord aan het feit dat er een auto door het park reed. Hij had er geen erg in dat het om een politievoertuig ging. Hij besloot moonend voor de auto te gaan staan. Pas toen hij dicht bij de wagen stond, zag hij dat het een politieauto was. Hij besefte toen dat de rapen gaar waren.
· Op het Kerkplein werden na een vechtpartij twee broers van 18 en 21 jaar uit Zeist en een 27-jarige Bredanaar aangehouden

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Rijder onder invloed aangehouden

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 05.00 uur op de Fellenoordstraat een 27-jarige man uit Teteringen betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 705 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De bestuurder verklaarde circa tien biertjes te hebben gedronken voordat hij achter het stuur van zijn auto was gekropen.

Arrestatie na vernieling voordeur

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 04.40 uur op de Jacob Romanstraat een 17-jarige Bredanaar aangehouden ter zake vernieling. De man had een ruit van de voordeur van een woning vernield. Ook was de deur ontzet. Vermoedelijk had de man zich vergist in de voordeur van zijn woning. Hij werd boos toen hij de deur niet open kon krijgen. Tijdens het transport naar het bureau, liet de man twee zakjes met circa 150 pillen achter in de politieauto. Het is nog niet duidelijk wat dat voor pillen zijn. Dit wordt nader onderzocht.

Arrestatie na huiselijk geweld

BREDA: De politie heet vannacht omstreeks 01.30 uur in de wijk Doornbos een 36-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 32-jarige echtgenote. Het slachtoffer deed aangifte. Zij vertelde dat zij beiden onder invloed waren van alcohol. Er ontstond ruzie in de woning waarbij haar man de citruspers door de glazen tussendeur gooide. Vervolgens had hij haar tegen haar kin geslagen. Hierop had zij hem een duw gegeven. Een vuistslag die zij kon ontwijken, belandde door de ruit van de achterdeur. De verdachte liep daardoor een bloedende wond op aan zijn rechterhand.

Toezichthouders zetten politie op het spoor van fietsendief

BREDA: De politie heeft zaterdagmorgen dankzij alerte
stadstoezichthouders een 41-jarige veelpleger aan kunnen houden voor fietsendiefstal. De twee toezichthouders hadden gezien dat de verdachte op de Landsheerstraat een fiets gestolen had. Hierna hebben agenten de verdachte in de woning van zijn ex vriendin aangehouden. De verdachte is conform afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk