Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

Weblog Burgemeester & Wethouders van Meppel 25 januari 2008 (25-1-2008)

Burgemeester & Wethouders van Meppel houden samen een weblog bij. Elke week schrijft één van de collegeleden zijn verhaal van de afgelopen en komende week.

Deze week is dat Wethouder Dohle.

Als u als lezer op onze bijdrage wilt reageren dan kan dat natuurlijk via info@meppel.nl

Als de media ons wekelijkse verhaal willen plaatsen door het één op één over te nemen, dan juichen we dat toe.

Weblog Burgemeester & Wethouders van Meppel

25 januari 2008

Gasgracht
In de eerste weken van het nieuwe jaar passeren alle lopende projecten de revue in werkbesprekingen en stuurgroepvergaderingen. Voor een aantal projecten breken cruciale maanden aan. Dat heeft onder meer te maken met subsidietermijnen. Projecten als de zuidelijke ontsluitingsweg, Kromme Elleboog, Prinsenbuurt, Groenmarkt of Oevers A/B moeten bijvoorbeeld voor 1 juli klaar zijn. Dat moet kunnen, maar gaande het werk kom je altijd onverwachte problemen tegen die roet in het eten kunnen gooien. Het meest onder stoom en kokend water staat het graven van een stukje Gasgracht en het opknappen van de hele Prinsengracht.

Afgelopen donderdag verliep de termijn om bezwaren in te kunnen dienen. Ik vond het geweldig om te merken hoeveel ambtenaren even om de deur kwamen melden dat er geen zienswijzen waren binnengekomen. Een teken van grote betrokkenheid en motivatie om er voor te gaan. Mooi ook om te zien dat we er kennelijk in geslaagd zijn om de scherpe kantjes in de kritiek â en die waren er natuurlijk ook â weg te nemen en ook de voordelen van de opknapbeurt voor het voetlicht te brengen. Ik vind dat een compliment voor al diegenen die zich daar voor hebben ingezet, maar ook een compliment voor de tegenstanders. Uiteindelijk hebben zij ook de moed opgebracht om een draai te maken. Het is mooi om te zien dat dat in deze tijd van individualisering nog steeds gebeurt.

Nu we een belangrijke stap in de procedures hebben gemaakt kunnen we snel verder. Vrijdag kwamen aannemers naar het stadhuis voor de aanbesteding. Ook dat was een spannend moment. Het is immers een lastige klus zo in het centrum van de stad en bovendien is de tijdsdruk groot. Dan vraag je je af of er voldoende aannemers zullen zijn die zin in het werk hebben en of de prijs scherp genoeg zal zijn. Gelukkig is dat ook goed afgelopen. Er waren negen biedingen van (groepen) aannemers en ook de offerteprijzen waren scherp en vielen binnen de begroting. Over een week of twee zal de gunning plaatsvinden en gaan we de uitvoeringsfase in. Spannend, maar het gaat nog steeds volgens schema. Op zulke momenten is wethouder een heel mooi vak â¦

Volgende week wordt het weblog geschreven door Burgemeester Westmaas.

Ik wens u een goede week toe!

Ton Dohle

-Wethouder van Meppel