Politie Friesland

Politieberichten van zondag 27 januari

Fryslân, 27-01-2008 o Politieberichten van zaterdag 26 januari 11.00 uur t/m zondag 27 januari 11.00 uur

Leeuwarden: inbraak woning
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Bordineweg. Zaterdagmiddag werd van de woning een deur geforceerd, waarna onder meer een laptop werd weggenomen. De 28-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: aanhouding na diefstal boot
De politie heeft zaterdagavond een 17-jarige Leeuwarder aangehouden op verdenking van diefstal van een boot. Een getuige had gezien hoe op de Sassingastins twee jongens een bootje hadden weggenomen. Ze hadden de bromscooter waarmee ze waren gearriveerd daarbij achtergelaten. Met behulp van het kenteken van de scooter en een door de getuige opgegeven signalement kon korte tijd later de 17-jarige verdachte in de buurt van zijn woning worden aangehouden. Op korte afstand daarvan werd ook het gestolen bootje afgemeerd teruggevonden. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en in verzekering gesteld.

Makkum: inbraak woning
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Engwierderlaan. Zaterdagavond werd van de woning een raam vernield, waarna het hele pand werd doorzocht. Daarbij zijn in ieder geval een aantal horloges weggenomen. De 46-jarige bewoner deed aangifte.

Bolsward: mishandeling
De politie onderzoekt de mishandeling van een 43-jarige inwoner van Bolsward zaterdag omstreeks 18.00 uur op de Stoombootkade. Het slachtoffer kreeg daar door een hem ombekende man zonder enige aanleiding een harde vuistslag in het gezicht. De dader was een man van circa 50 jaar, ongeveer 1,85 meter lang met snor en stekelig haar en was gekleed in een donkeren leren jas en een zwarte broek.

Wolvega: inbraak woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Mozartstraat. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd van de woning een raam opengebroken, waarna de gehele woning werd doorzocht. Een aantal sierraden en een nog onbekend geldbedrag werd ontvreemd. De 42-jarige bewoner deed aangifte van de inbraak.

Sneek: aanhouding bezit harddrugs
De politie heeft zaterdagavond een 25-jarige inwoner van Sneek aangehouden. De man bleek bij een controle in het bezit te zijn van in totaal 17 wikkels met vermoedelijk cocaïne. Hij werd naar het politiebureau overgebracht en in verzekering gesteld.

Dokkum: aanhouding bezit harddrugs
De politie heeft zondag omstreeks 00.30 uur een 22-jarige Leeuwarder met behulp van medewerkers van een horecagelegenheid aan de Oranjewal aangehouden. De verdachte was door de medewerkers op heterdaad in het toilet betrapt op het moment dat hij een hoeveelheid cocaïne wilde gebruiken. Hij werd daarop aangehouden en korte tijd later aan de gewaarschuwde politie overgedragen. Deze nam de verdachte mee naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

Leeuwarden: aanhouding na mishandeling
De politie heeft zondag omstreeks 03.00 uur een 17-jarige inwoner van Stiens aangehouden op verdenking van mishandeling van een 16-jarige Leeuwarder. Het slachtoffer werd zonder duidelijke aanleiding in een horecagelegenheid aan het Ruiterskwarrter door de verdachte tegen de grond geslagen. Hij liep daarbij verwondingen aan zijn hoofd op waarvoor hij zich in het ziekenhuis moest laten behandelen. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Dokkum: aanhouding na zware mishandeling
De politie heeft zondag omstreeks 04.00 uur op de Bargemerke een 22-jarige inwoner van Damwoude aangehouden. De man wordt er van verdacht kort daarvoor op de Orajewal voor een horecagelegenheid een 19-jarige inwoner van Anjum met een mes te hebben gestoken. Deze liep daarbij een wond op in zijn oksel die in het ziekenhuis in Dokkum gehecht moest worden. De verdachte bedreigde voor zijn aanhouding de inmiddels gewaarschuwde politieagenten ook met het mes, maar kon uiteindelijk worden aangehouden, waarna hij naar het politiebureau werd overgebracht en ingesloten.