Politie Haaglanden

Persberichten 27 januari

Haaglanden, 27-01-2008

Beveiligingsmedewerker bedreigd met mes
Den Haag Een beveiligingsmedewerker van een eetgelegenheid aan de Laan, weigerde zondag 27 januari om 02.55 uur de toegang aan een 30-jarige dronken man uit Den Haag. Dat beviel de Hagenaar niet, en hij bedreigde de beveiligingsmedewerker. Op het moment dat de Hagenaar een greep in zijn jaszak deed, sloot de medewerker net op tijd de deur. Uit de jaszak kwam een klapmes waarmee de dronken man de beveiligingsmedewerker bedreigde. De man liet het mes niet vallen toen de gealarmeerde politieagenten hem dat geboden. Daarop gebruikte de agent pepperspray om de man aan te kunnen houden. De Hagenaar zit nog vast.

Dronkaard vernielt ruit
Den Haag Een 49-jarige uitbaatster van een café aan de Molenstraat sprak vrijdag 25 januari om 23.50 uur een surveillerende agent aan. Naast haar hing een 35-jarige man uit Nootdorp in kennelijke staat tegen de gevel. De vrouw vertelde aangifte te willen doen van vernieling van de ruit in de toegangsdeur van het café. De agent hield daarop de man uit Nootdorp aan. De Nootdorper verklaarde op het bureau door zijn alcoholgebruik zich niet veel meer te herinneren, maar dat hij bereid was de schade aan de ruit te vergoeden.

Hennephandelaars aangehouden
Den Haag De politie controleerde zaterdag 26 januari in de Remmersteinstraat rond 14.15 uur een personenauto met daarin twee inzittenden. In het voertuig vonden zij een grote tas met daarin ongeveer zes kilo henneptoppen. De geur verraadde de verdachten. De agenten hielden de twee Haagse mannen van 20 en 31 jaar aan. Een getuige had de mannen weg zien rijden bij een woning aan de Nettelhorststraat. In deze woning vond de politie een hennepkwekerij van ongeveer 350 planten. In de woning waren twee Haagse mannen van 26 jaar aanwezig. Zij zijn ook aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak.

Geweld loont niet
Den Haag Politieagenten kregen in de nacht van zaterdag op zondag 27 januari rond 00.30 uur de melding dat twee mannen zich verdacht ophielden bij een auto aan de Leyweg. De mannen zouden in de tram zijn gestapt. Toen de agenten de tram op de Melis Stokelaan lieten stilzetten, bleken de verdachten een halte eerder te zijn uitgestapt. Inmiddels hadden zij in de tram een HTM medewerker op het hoofd geslagen en een andere medewerker was bedreigd. Door een snelle zoekactie konden de verdachten, twee 18-jarige Hagenaars, in de Leggelostraat worden aangehouden.

Politie is getuige van een drugsdeal
Den Haag Politieagenten zagen zaterdagavond 26 januari rond 19.30 uur een 24-jarige Hagenaar in een auto geld overhandigen aan twee Haagse mannen van 17 en 20 jaar. De agenten besloot de drie mannen te controleren en ontdekten een zakje met bolletjes cocaïne en een zakje met bolletjes morfine. De drie mannen zijn aangehouden en de recherche onderzoekt de zaak.

Graffitispuiter pleegt verzet
Den Haag Een 18-jarige Haagse graffitispuiter werd in de nacht van zaterdag op zondag 27 januari rond 02.30 uur op heterdaad betrapt door een politieagent in burger. De verdachte was op de Loosduinseweg bezig een ingang van een poort te bekladden. Hij weigerde mee te werken aan zijn aanhouding en pleegde verzet. Hierbij sneuvelde de jas van de agent, maar de spuiter kwam niet onder zijn aanhouding uit en moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Grapje loopt uit de hand
Den Haag De politie betrapte in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 januari rond 01.00 uur vier Haagse voetballers (19 - 33 jaar) op vernieling. De mannen bekladden het hek en betaalhuisje van een voetbalvereniging aan de Madesteinweg. Zij zelf waren van een andere vereniging. Zondag stond er een wedstrijd gepland en aangezien de verdachten de vorige keer de middenstip al hadden gestolen, vonden ze het nu wel een goed plan om hun verenigingskleuren op het hek en betaalhuisje van de tegenpartij te smeren. De verdachten kregen een proces-verbaal

Assertief slachtoffer achtervolgt tassendief
Den Haag De politie hield op zaterdag 26 januari om 2.40 uur op de Grote Markt een 27-jarige man uit Den Haag aan voor diefstal. De man wordt ervan verdacht dat hij in een café in het centrum een handtas heeft gestolen. Volgens het slachtoffer, een 20-jarige vrouw uit Den Haag, had zij eerder op de avond met de verdachte een gesprek gehad in het café. Toen de man wegging, zag een omstander dat hij haar handtas meenam. De getuige waarschuwde de vrouw en zij rende samen met familie en vrienden achter de verdachte aan. In de Raamstraat haalde het slachtoffer de verdachte in en eiste haar tas terug. Ook zei ze dat de politie er aankwam. De verdachte gaf de tas terug en ging er snel vandoor. Het slachtoffer deed aangifte en gaf een duidelijk signalement van de man. Toen zij niet veel later de verdachte op de Grote Markt zag staan, waarschuwde zij de politie en kon de man alsnog worden aangehouden. De man bekende de diefstal. Ook bleek hij nog drie passen bij zich te hebben, die niet op zijn naam stonden. De politie onderzoekt de zaak.

Hagenaar mishandelt taxichauffeur
Den Haag De politie hield zaterdag 26 januari om 6.20 uur op het Arnold Spoelplein een 28-jarige man uit Den Haag aan voor het mishandelen van een taxichauffeur. De verdachte en zijn vrienden hadden in Rotterdam de taxi genomen, maar toen zij in Den Haag aankwamen, wilden zij volgens de taxichauffeur niet betalen. De mannen zouden de taxi hebben vernield en de taxichauffeur hebben geslagen. Vervolgens gingen zij er vandoor. De taxichauffeur achtervolgde hen en belde de politie. Hij kon de gealarmeerde agenten één van de verdachte aanwijzen, waardoor agenten kort daarop de 28-jarige Hagenaar aanhielden. Op het politiebureau heeft de verdachte alsnog de ritprijs betaald. De verdachte verklaarde te dronken te zijn om zich nog maar iets van de gebeurtenissen te herinneren. De politie onderzoekt de zaak.

Mishandeling met bevroren vis
Den Haag Een 44-jarige vrouw uit Den Haag is zaterdag 26 januari om 15.15 uur in een tropische winkel in de Paul Krugerlaan mishandeld met een bevroren vis en bedreigd met een mes. De verdachte keek in het vriesvak bij de deur van de winkel. Toen de vrouw achter hem de winkel wilde verlaten, sloeg hij haar plotseling met een stuk bevroren vis achterop haar hoofd. De vis viel in stukken op de grond. Het winkelpersoneel riep dat de man moest stoppen, en hij ging er vervolgens vandoor. Het slachtoffer bleef nog een paar minuten in de winkel wachten om zeker te weten dat de man er vandoor was. Toen zij de winkel verliet, zag ze de man een paar meter verderop op straat staan. Hij bedreigde haar vervolgens met een mes. Toen het slachtoffer riep dat ze politie ging waarschuwen, ging de verdachte er op de fiets vandoor. De man is vermoedelijk van Hindoestaanse afkomst, hij is rond de 60 jaar en 1m75 lang. Zijn haar is grijs met zwart en hij heeft een snor. Verder droeg de man grijze kleding. De politie zoekt getuigen van deze mishandeling en bedreiging. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau De Heemstraat via 0900 8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M: 0800-7000.

Zacht ei, harde klap
Den Haag Een 75-jarige vrouw uit Den Haag is zaterdag 26 januari om 19.15 uur in de Treublaan door een onbekende jongen mishandeld. De vrouw liep op het voetpad toen zij een brommer hoorde aankomen. De vrouw voelde, toen de brommer haar passeerde, een harde klap aan de linkerkant van haar hoofd. Op de brommer zaten twee jongens die lachend wegreden. De vrouw heeft na de klap pijn in haar hoofd. Als ze iets later bij een sportschool twee mannen aanspreekt en vertelt wat er zojuist is gebeurd, ontdekken deze mannen dat er eigeel en stukken eierschaal op haar alpinopetje zitten. De twee jongens op de brommer hadden een rauw ei op haar hoofd kapot geslagen. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. Zij wist te vertellen dat de twee jongens redelijk lang waren. Ze droegen zwarte kleding en donkergekleurde mutsen. De politie heeft in de omgeving gezocht naar het tweetal, maar de verdachten waren al verdwenen. Een kwartier later overkwam een 31-jarige vrouw uit Den Haag hezelfde: de vrouw fietste om 19.30 uur op de Aaltje Noordewierstraat, toen een bromfiets met daarop twee jongens naast haar reed. Direct voelde zij een harde klap op haar hoofd en een kleverige substantie van haar hoofd druipen. De twee jongens op de brommer gingen er vandoor. De politie onderzoekt beide zaken en zoekt getuigen van de mishandelingen. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook via M; 0800-7000.

Groep met xtc-pillen op pad
Leidschendam Tijdens een controle op de Noordelijk Randweg, zagen agenten op 27 januari om 05.30 uur aanwijzingen van de aanwezigheid van drugs in een auto. Daarop doorzochten zij de auto en vonden een plastic tas met daarin ongeveer 100 xtc-pillen. Ze hielden de inzittenden (drie mannen, 26, 30 en 33 jaar uit Den Haag en Rotterdam en drie vrouwen 28, 29 en 31 jaar uit Schiedam, Den Haag en Rotterdam) aan. Ze zitten allen nog vast voor nader verhoor.

Twee vrouwen beroofd van tas; politie zoekt getuigen Leidschendam Twee vrouwen (21 en 22 jaar uit Leidschendam en Den Haag) liepen zaterdag 26 januari om 05.00 uur over de Burgemeester Caan van Necklaan, toen zij in gesprek raakten met twee jongemannen. De mannen liepen met hen op in de richting van de Roeringlaan. Ter hoogte van de kruising met de Roeringlaan zagen de mannen hun kans schoon en beroofden beide vrouwen van hun handtas. Ze renden vervolgens weg in de richting van de Fluit. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u iets gezien of informatie die kan helpen bij het opsporen van de daders? Belt u dan met 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Chocoladediefstal door PMS
Leidschendam Beveiligingsmedewerkers betrapten zaterdag 26 januari om 15.20 uur een winkeldievegge in een snoepwinkel. Zij had daar een doos chocolade zonder te betalen meegenomen. Agenten hielden de 50-jarige vrouw uit Katwijk aan Zee aan en vonden nog meer gestolen spullen in haar tassen. Op het politiebureau verklaarde zij dat de diefstallen voortkwamen uit een pre-menstruele dwang. De agenten gaven haar een proces-verbaal en verwezen haar door naar haar huisarts.

Geschrokken na belletje trekken
Wassenaar Twee kinderen (8 en 9 jaar) kwamen vrijdag 25 januari om 19.10 uur helemaal overstuur thuis bij hun ouders. Zij hadden belletje geleld op de Bloemcamplaan en waren daar door een boze bewoner bedreigd met een wapen. Agenten gingen daarop ook aan de bel op dit adres, en troffen daar de 18-jarige zoon des huizes. Hij bekende dat hij met een klappertjespistool op de kinderen was afgegaan. De agenten hielden hem aan. Op het politiebureau vertelde de Wassenaarder zich niet lekker te voelen en dat hij moest studeren voor een examen en daarom zich aan de kinderen ergerde. Na verhoor mocht hij weer naar huis.

Tot drie maal toe bijna de vangrail in
Wassenaar Surveillerende agenten zagen 27 januari om 00.30 uur een auto op de Rijksstraatweg tot drie maal toe bijna de vangrail raken. Ze lieten de 37-jarige man uit Leiden blazen, waarna bleek dat hij te veel gedronken had. Hij blies 805 ugl. Op het politiebureau maakten de agenten proces-verbaal tegen hem op en namen zijn rijbewijs in. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Autos besmeurd met verf
Rijswijk De politie kreeg zaterdag 26 januari om 22.30 uur de melding dat in de Lindelaan twee autos besmeurd waren met verf. De 35-jarige eigenaar van één van de twee autos legde uit al langere tijd een conflict te hebben met een 46-jarige vrouw, die waarschijnlijk verantwoordelijk was voor de bekladding. Agenten gingen bij haar langs, Uit het gesprke werd duidelijk dat zij de autos had besmeurd. Ze hielden de Rijswijkse aan en maakten proces-verbaal op.

Verkeersconflict: politie zoekt getuigen
De Lier Zaterdag 26 januari meldde een 43-jarige vrouw uit De Lier zich op het politiebureau. Zij was rond 11.30 uur in het verkeer belaagd en bedreigd door een andere bestuurder. De vrouw kwam deze automobilist tegen op de Noordlierweg te De Lier. Dit is een smalle weg. Bij het passeren, dacht de andere automobilist dat de autos elkaar raakten. De Westlandse reed door, achtervolgd door haar eerdere tegenligger. Deze tegenligger reed vervolgens op de Burgemeester van der Goeslaan, nabij de rotonde met de Oude Liermolenweg en de Zijtwende, de vrouw klem en stapte uit en bedreigde haar. Ze kon ontkomen en reed verder richting De Lier, wederom achtervolgd door haar belager. Onderweg belde zij de politie. Even verderop op de Burgemeester Crezeelaan, nabij de verkeerslichten, reed haar belager haar weer klem. Wederom kon de vrouw ontkomen en reed door naar het politiebureau. Kort daarna meldde zich daar een man die haar belager bleek te zijn. Deze man, een 27-jarige Westlander, werd aangehouden en gehoord. Uit het onderzoek van de politie bleek dat beide voertuigen enige tijd hebben stil gestaan op de Burgemeester van der Goeslaan en de Burgemeester Crezeelaan. Om meer duidelijkheid in de zaak te krijgen, zoekt de politie getuigen. Belt u met de politie van Bureau Westland via nummer 0900-8844. Anoniem kunt u bellen met M.: 0800-7000.

Wilplasser beboet
Monster Politieagenten gingen zondag 27 januari om 03.40 uur naar de van Ostadestraat vanwege een melding over overlast van jeugd. Daar aangekomen, zagen ze een 19-jarige man uit Monster tegen een deur aan urineren. De jongeman kon zich niet identificeren en kreeg op het politiebureau een boete.

Automobilisten met een flinke slok op
s-Gravenzande Surveillerende agenten namen zondag 27 januari op de Gasthuislaan om 02.30 uur een blaastest af bij een 21-jarige automobilist uit s-Gravenzande. De man, een beginnend bestuurder, had veel te veel gedronken om te mogen rijden: hij blies 600 ugl. Op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal en namen ze zijn rijbewijs in. Een 38-jarige vrouw uit s-Gravenzande moest zaterdag 26 januari om
01.30 uur ook haar rijbewijs inleveren omdat ze te veel had gedronken. Op de Naaldwijkseweg ontkende zij eerst tegen de agenten iets gedronken te hebben. Een alcoholtest wees anders uit: zij blies 655 ugl. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Slip- en rookspoor eindigt tegen paal
Maasdijk De politie kreeg vrijdag 25 januari om 22.15 uur de melding binnen van een eenzijdig ongeval op de Maasdijk, waarbij de veroorzaker van het ongeval er vandoor was gegaan. De agenten zagen daar een auto op de helling van de Maasdijk tegen een ANWB-bord staan. Ook zagen ze op de weg een remspoor van ongeveer 30 meter lang. Een takelwagen sleepte de auto weg. De bestuurder, een 26-jarige man uit s-Gravenzande meldde zich enige tijd later zelf op het politiebureau, waar hij aangehouden werd. Hij verklaarde dat hij een slip- en rookspoor wilde maken voor zijn vriend die aan de Maasdijk woont. Hij verloor echter de macht over het stuur en eindigde tegen de ANWB-paal. Hij was zo geschrokken dat hij de fiets uit de achterbak nam en wegfietste om stoom af te blazen. De politie maakte proces-verbaal op en nam zijn rijbewijs in beslag. Zijn rijvaardigheid wordt onderzocht.

Vier aanhoudingen na vechtpartij
Delft De politie verrichtte zondag 27 januari om 03.15 uur vier aanhoudingen naar aanleiding van een vechtpartij op de Houttuinen. De daders renden weg in de richting van het Bolwerk, waar de agenten vier jongeren (19 -24 jaar uit Delft en Haarlem) aanhield. Ze zitten nog vast voor nader verhoor.

Zoon verwondt moeder met mes
Delft Een ruzie tussen moeder en zoon liep in de nacht van zaterdag op zondag 27 januari rond 04.30 uur in Delft behoorlijk uit de hand. In een woning aan de Sint Aldegondestraat stak een 34-jarige zoon zijn 58-jarige moeder met een mes in haar borst. De GGD vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis. Zij maakt het naar omstandigheden goed en mag in de loop van de dag waarschijnlijk weer naar huis. De zoon zit nog vast voor verhoor.

Aanrijding met gestolen auto
Delft Getuigen zagen een 17-jarige automobilist uit Delft vrijdagavond 25 januari rond 23.15 uur op de kruising Prof. Krausstraat met de Prof. Telderslaan tegen een geparkeerde auto rijden. De verdachte stapte vervolgens uit en rende weg. Politieagenten hielden de verdachte aan op de Christiaan Huygensweg. Uit onderzoek bleek dat het voertuig waarmee hij de aanrijding had veroorzaakt, als gestolen te boek stond.

Spiegelschoppers aangehouden
Delft Drie mannen van 19 en 20 jaar uit Delft waren in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 januari rond 04.15 uur betrokken bij het vernielen van buitenspiegels. De politie ontving een melding van een getuige die zag hoe de mannen in de Havenstraat spiegels van autos aftrapten. De agenten hielden de drie verdachten aan voor nader verhoor.

Vernielers betrapt
Pijnacker-Nootdorp De politie hield vrijdagavond 25 januari rond 21.45 uur vier jongens van 15, 16 en 18 jaar aan op de Hofweg in Nootdorp. Zij hadden daar een verkeerslicht vernield. De paal lag helemaal om. Uit de verklaringen van de verdachten kwam naar voren dat twee van hen eerder op de avond al fietsen hadden vernield bij het station in Nootdorp. Alle vier moeten zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Aanhouding na vechtpartij in supermarkt
Zoetermeer De politie hield zaterdag 26 januari om 16.20 uur in het Westwaarts een 16-jarige jongen uit Almere aan voor mishandeling van een jongen (16) uit Zoetermeer. Het slachtoffer liep in zijn werkkleding richting de supermarkt waar hij werkte. De verdachte stond daar met zijn vrienden naast de deur en het slachtoffer zou volgens de verdachte tegen hem zijn aangebotst en zijn doorgelopen. De verdachte besloot daarop om samen met een vriend verhaal te gaan halen. Hierop ontstond een vechtpartij in de supermarkt. Volgens getuigen is het slachtoffer geslagen met een fles. Een medewerker van een andere winkel sprong tussenbeide. Een agent buiten diensttijd die daar aan het winkelen was, heeft de verdachte vervolgens aangehouden. De jongen had een boksbeugel bij zich, maar ontkent hiermee te hebben geslagen. Ook ontkent hij met de fles te hebben geslagen. De politie onderzoekt de vechtpartij.

Mannen vernielen reclameborden
Zoetermeer Dankzij een tip van een getuige kon de politie zaterdag 26 januari om 04.25 uur in de Nederlandlaan twee mannen (21 en 22) aanhouden voor vernieling. Het tweetal had op de kruising van de Nederlandlaan met de Europaweg wegafzettingen en reclameborden kapot gemaakt. Toen de politie kwam aanrijden, stonden de twee mannen naast een paal waarvan net de twee reclameborden waren verwijderd. Deze borden lagen een paar meter verderop op straat. De politie onderzoekt de zaak.

Vier jongens stelen portemonne, politie zoekt getuigen Zoetermeer Een 16-jarige jongen uit Zoetermeer is donderdag 26 januari om 00.50 uur op het Buitenom door vier onbekende jongens beroofd van zijn portemonnee. Het slachtoffer fietste richting de Bomanshove, toen hij door een groepje van vier jongens werd aangesproken. Een van hen vroeg het slachtoffer om een vuurtje. Toen de jongen zei geen vuurtje te hebben, werd hem gevraagd hoeveel geld hij bij zich had. Een van de jongens ging bij het slachtoffer achterop zijn fiets zitten. Er ontstond vervolgens een worsteling tussen het slachtoffer en een van de verdachten. Daarbij werd de portemonnee van het slachtoffer gestolen. Tijdens de worsteling stond een van de vier jongens op de uitkijk. Een andere jongen gaf het slachtoffer nog een klap in zijn gezicht en toen ging het viertal er vandoor.
De politie zoekt getuigen van de diefstal en mishandeling. De verdachte die de klap gaf is tussen de 15 en 16 jaar, 1m70 1m80, normaal postuur, zwart haar dat aan de zijkant is opgeschoren. Hij droeg een pet en aan de rechterzijde van zijn rechteroog heeft hij een tatoeage, vermoedelijk in de vorm van twee tranen. De jongen droeg een zwarte jas en een donkere joggingsbroek. De tweede verdachte, die achterop de fiets ging zitten, is ook tussen de 15 en 16 jaar,1m80 lang en heeft vermoedelijk kort zwart haar. Hij droeg een zwarte jas met capuchon over het hoofd. Ook heeft hij een beugel met blauwe blokjes op zijn tanden. Wat de jongen die op de uitkeek stond betreft, gaat het om een jongen van ongeveer 17 jaar oud, tussen de
1m70 en1m80 lang, breed postuur. Hij droeg een zwarte jas, een zwarte pet met witte strepen en hij droeg een zonnebril met gekleurde glazen en een grijs of zwart montuur. De vierde verdachte was iets jonger, zo rond de 14 jaar. Hij was tussen de 1m60 en 1m70 en hij droeg een zwarte jas met een capuchon op zijn hoofd.
Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook via M; 0800-7000