Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom 27/1

BERGEN OP ZOOM, 27 januari 2008

Alerte buurtbewoner zet politie op het spoor van woninginbrekers

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht dankzij de oplettendheid van een alerte buurtbewoner twee woninginbrekers aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man uit Steenbergen en een 29-jarige Roosendaler. Ze hadden ingebroken in een woning aan de Julianstraat.

Rond 00.20 uur werd gemeld dat twee mannen een voordeur van een woning aan de Julianastraat hadden opengebroken. De politie ging direct ter plaatse. Agenten zagen de inbrekers wegrennen. Een verdachte werd door een biker aangehouden. De andere inbreker kon worden gearresteerd dankzij diensthond Fellow. De eerste inbreker werd aangehouden op de Sint Josephstraat door een bikeagent. De andere inbreker werd achtervolgd door een hondengeleider. Na meerdere keren geroepen te hebben dat de dief moest stil blijven staan, werd de hond gesteld. De verdachte sprong uit paniek op een auto, maar kon niet voorkomen dat de hond hem in zijn rechteronderbeen beet. Hij moest aan de bijtwond worden behandeld in het ziekenhuis.

Drie arrestaties tijdens horecatoezicht

ROOSENDAAL: De politie arresteerde omstreeks 03.20 uur op de Bloemenmarkt een 38-jarige Roosendaler die het nodig vond om de agenten te beledigen.

BERGEN OP ZOOM: Omstreeks 02.30 uur zagen agenten dat op de Potterstraat een vechtpartij was tussen twee groepen. De politie arresteerde een 21-jarige man uit Bergen op Zoom. Het slachtoffer wilde vooralsnog geen aangifte doen.

BERGEN OP ZOOM: Een 19-jarige man uit Bergen op Zoom werd omstreeks 03.00 uur aangehouden. Zij zagen dat de verdachte op de Lievevrouwestraat ter hoogte van de apotheek vier fietsen uit het rek schopte. De agenten zetten direct de achtervolging in. Zij achterhaalden hem op de Westersingel. De fietsen waren beschadigd. Zo is een achterlicht kapot, een kettingkast vernield en twee spatschermen kapot en is een frame verbogen.

Rijder onder invloed aangehouden

DINTELOORD: De politie heeft vannacht omstreeks 03.45 uur op de Steenbergseweg een 51-jarige Poolse man betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 300 ugl. Hij kreeg een boete van 300 euro.

Arrestatie na mishandeling ex-vriendin

ROOSENDAAL: Een 18-jarige Roosendaler is zaterdag aan het eind van de middag aangehouden omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van zijn 18-jarige ex-vriendin. Ook had hij een ruit van haar auto vernield. Het incident vond plaats aan de Barietdijk. De aangeefster wilde hem nog eenmaal duidelijk maken dat hun relatie geen toekomst had en dat hij haar met rust moest laten. Ze sprak met hem vanuit de auto. Hij vernielde daarop de portierruit. Hierna stapte ze uit waarna hij haar keihard aan haar haren trok en in het gezicht sloeg. De verdachte gaf de vernieling toe maar ontkende dat hij zijn ex-vriendin mishandeld had.

Man aangehouden voor vernieling

ROOSENDAAL: Zaterdagmiddag werd in het politiebureau in Roosendaal met toestemming van de officier van justitie een 18-jarige Roosendaler aangehouden. Hij had de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.45 uur een ruit van de keukendeur vernield van de huurwoning van zijn 17-jarige ex-vriendin in het centrum van Roosendaal. De bewoonster verklaart dat haar ex-vriend haar al een paar weken lastig valt en dan tegen haar deur bonst met de eis om binnen gelaten te worden. Ook had ze vorig jaar al een keer aangifte van mishandeling gedaan tegen haar ex-vriend, voor die zaak werd hij toen ook aangehouden. De verdachte heeft een boete van 120 euro gekregen en moet ook de schade aan de deur vergoeden.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagmiddag op het Hyacintenveld te Bergen op Zoom een 35-jarige Roosendaler aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. Hij zou zijn 31-jarige vrouw in hun woning ernstig mishandeld hebben. Volgens het slachtoffer had hij onder meer een kussen in haar gezicht gedrukt waardoor ze moeite kreeg met ademen. Ook had hij haar geslagen en bedreigd. Vervolgens was hij met hun driejarig dochtertje met de auto weggereden in de richting van Bergen op Zoom. Zijn vrouw achtervolgde hem in een andere auto. De verdachte zou daarbij opzettelijk achteruit gereden zijn tegen het voertuig waar zijn vrouw in zat. Ook had hij volgens het slachtoffer op de rijksweg plotseling geremd, zij kon op dat moment een aanrijding voorkomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Auteur: Willem van Hooijdonk