Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 27 januari

Regio, 27-01-2008

Man mishandelt vriendin

NIEUW VENNEP, 27 januari. - De politie heeft omstreeks 10.25 uur een 45-jarige man uit Nieuw Vennep in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan veracht zijn 30-jarige vriendin te hebben mishandeld. De man is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Taxichauffeur rijdt door na aanrijding

UITGEEST, 27 januari. - De politie heeft omstreeks 07.40 uur een 40-jarige taxichauffeur uit Heemskerk aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de ochtend te zijn doorgereden, nadat hij een 34-jarige plaatsgenoot had aangereden. Laatstgenoemde reed rond 05.05 uur met zijn personenauto over de Geesterweg. Zijn auto ging echter stuk, waardoor deze snelheid minderde. De Heemskerkse taxichauffeur reed achter deze auto en ging steeds dichter en dichter op zijn voorganger te rijden. Vlak voor de kruising met de Prinses Beatrixstraat kwam de kapotte auto tot stilstand. De 34-jarige bestuurder stapte uit en wilde de taxichauffeur aanspreken op zijn rijgedrag en om uit te leggen dat zijn auto kapot was gegaan. Op het moment dat hij uitstapte, haalde de taxichauffeur hem vermoedelijk in, waarop hij het slachtoffer aanreed. De taxichauffeur reed vervolgens door. Het slachtoffer is met ernstig letsel aan zijn linkerarm, vervoerd naar een ziekenhuis. De taxichauffeur meldde zich enige tijd later op het politiebureau in Beverwijk. Hier is hij aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhoudingen na vechtpartij

HAARLEM, 27 januari. - Surveillerende agenten stuitten rond 04.50 uur op een vechtpartij op het Soendaplein. Een 20-jarige Haarlemmer verklaarde dat hij op weg was naar huis, toen hij werd bekogeld met een glas. De Haarlemmer ging verhaal halen. Hierop kreeg hij klappen van twee 18-jarige Haarlemmers. Dit tweetal is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Vrienden aangehouden

HAARLEM, 27 januari. De politie heeft rond 03.40 uur twee mannen aangehouden. Een 21-jarige Bennebroeker was door portiers uit een uitgaansgelegenheid aan de Zijlsingel verwijderd. Hierbij had hij een van de portiers een klap gegeven. Hij was het duidelijk niet eens met de actie van de portiers en bleef zich vervelend gedragen. Gewaarschuwde agenten probeerden de man te kalmeren. Een vriend van de Bennebroeker, een 19-jarige Haarlemmer, bemoeide zich hiermee. Hij vond het nodig om de agenten te beledigen. Hierop ging hij ervandoor, maar werd door andere agenten aangehouden. Hier was de Bennebroeker het op zijn beurt weer niet mee eens en probeerde de aanhouding van zijn vriend te verhinderen. Hierop werd ook hij aangehouden. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Auto-inbreker betrapt

HAARLEM, 27 januari. - De politie heeft omstreeks 03.05 uur een 19-jarige Haarlemmer aangehouden. De jongeman wordt verdacht van poging tot inbraak in een auto aan de Van Konijnenburgstraat. Hierbij werd hij echter betrapt door een getuige, waarop de verdachte ervandoor ging. Agenten, die op zoek gingen naar de man, kregen een melding dat er een raam was vernield op het tuincomplex Poelpolder verderop aan de Oude Schipholweg. Daar aangekomen, troffen zij een man die voldeed aan door de getuige opgegeven signalement van de auto-inbreker. De man had verwondingen aan zijn hand. Hij verklaarde zelf een raam vernield te hebben. De verdacht is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Bloempot door raam

IJMUIDEN, 27 januari. - De politie heeft omstreeks 01.55 uur twee jongemannen aangehouden. Het tweetal, een 17-jarige jongen uit Uitgeest en een 19-jarige IJmuidenaar, wordt ervan verdacht een bloempot door een raam van een woning aan de Pyhtagorasstraat gegooid te hebben. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. Ook heeft de politie de ouders van de verdachten geïnformeerd.

Boze klant in computerwinkel

HAARLEM, 26 januari. - De politie heeft omstreeks 16.45 uur een 37-jarige Haarlemmer aangehouden in een computerwinkel aan het Houtplein. De man was het niet eens met de service van winkel en liet dat duidelijk blijken. Hij mishandelde een medewerker. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Valse merkkleding

BEVERWIJK, 26 januari. - De politie heeft omstreeks 16.00 uur een 27-jarige man uit Doetinchem aangehouden. De man wordt ervan verdacht valse merkkleding te verkopen op de Bazaar. Ongeveer 340 stuks valse merkkleding werden in beslag genomen. Tegen de verkoper is proces-verbaal opgemaakt.

Twee hardrijdende Hillegommers aangehouden

VIJHUIZEN, 26 januari. - Bij een snelheidscontrole op de Drie Merenweg heeft de politie vlak na elkaar twee Hillegomse hardrijders aangehouden. Rond 09.40 uur werd een 27-jarige Hillegommer van de weg gehaald. Hij reed met ruim 160 km / uur langs de controle. De toegestane maximumsnelheid ter plekke was 100 km / uur. Vijf minuten later was het de beurt aan een 31-jarige plaatsgenoot. Deze reed met ruim 150 km / uur langs de controle. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt en hun rijbewijzen zijn in beslag genomen.

Snorfietser valt over hondenlijn

NIEUW VENNEP, 26 januari. - De politie heeft geassisteerd bij een ongeluk, waarbij een 71-jarige Hoofddorpse snorfietser gewond is geraakt. De man reed rond 09.30 uur over het fietspad naast de Wayesteinsingel. Een 40-jarige Nieuw Venneper was op dat moment zijn hond daar aan het uitlaten. De hond was aangelijnd. Het beest liep aan de andere kant van het fietspad dan zijn baasje. Hierdoor was de lijn over het fietspad gespannen. De Hoofddorper reed hier tegenaan en kwam te val. Hij is met verwondingen aan zijn hand naar het ziekenhuis vervoerd.

Man rijdt door na aanrijding

HAARLEM, 26 januari. De politie heeft een 36-jarige Haarlemmer aangehouden in zijn woning in de buurt van de Brouwerskade. Na een melding van een aanrijding op de Brouwerskade troffen agenten, rond 07.30 uur, vijf beschadigde auto's aan. Een auto stond dwars op de weg. Deze was met zijn voorkant tegen de achterkant van een geparkeerde auto aangereden. Dit was kennelijk met zo'n snelheid gebeurd, dat deze tegen de hiervoor staande auto was geschoven, deze weer tegen de hiervoor geparkeerde auto en ook deze schoof door tegen zijn voorganger. Er werd geen bestuurder meer aangetroffen. Papieren in de auto gaven de identiteit van de eigenaar prijs. Deze woonde in de buurt van het ongeval. Agenten hebben deze man thuis opgehaald en voor nader onderzoek ingesloten in het bureau. Later deze middag heeft hij met een proces-verbaal op zak het bureau weer mogen verlaten.

Donken bestuurder rijdt door na ongeval

HEEMSKERK, 26 januari. De politie heeft omstreeks 00.35 uur een 18-jarige man uit Heemskerk aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht doorgereden te zijn, na tegen een geparkeerde auto te zijn gereden en een boom te hebben geraakt op de Appel Acker. Gewaarschuwde agenten troffen de jongeman met zijn auto aan op de Beslooten Acker. De verdachte bleek alcohol te hebben gedronken (760 ugl / 1,75 promille). Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en de verdachte kreeg een rijverbod van elf uur.

Dronken bromfietser aangehouden

ZANDVOORT, 26 januari. - Surveillerende agenten zagen rond 00.25 uur op de Haarlemmerstraat een 37-jarige Zandvoorter op zijn bromfiets tegen het verkeer inrijden. Ook reed de man zonder achterverlichting en droeg hij geen helm. De agenten gaven hem een stopteken, maar de man reed door. Hierop keerden de agenten hun auto een gingen op zoek naar de bromfietser. Zij zagen hem weer op de Wilhelminaweg. Hier verloor de man de controle over zijn bromfiets, waarbij hij tegen een geparkeerde auto reed en ten val kwam. De man bleek veel te veel gedronken te hebben (840 ugl / 1,93 promille). Er is voor al zijn overtredingen proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van tien uur.

Voetbalsupporters aangehouden

HAARLEM, 25 januari. - Na de wedstrijd HFC Haarlem - FC Emmen heeft de politie zes jonge Haarlemse voetbalsupporters in de buurt van het stadion van de thuisploeg aangehouden. Het zestal, variërend in de leeftijd van 13 tm 17 jaar oud, vond het nodig om enkele aanwezige agenten te beledigen. Tegen het zestal is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

HAARLEM, 25 januari. - Oplettend winkelpersoneel van een warenhuis in de Grote Houtstraat heeft rond 15.00 uur twee meisjes aangehouden. Het tweetal, een 15-jarige meisje uit Aerdenhout en een 18-jarige meisje uit Driebergen-Rijsenburg, wordt ervan verdacht meerdere goederen te hebben willen ontvreemden. Tegen beiden is door de politie proces-verbaal opgemaakt.