Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 januari 2008

Nancy Hanterink: 053-4555588

Beginnend bestuurder rijdt onder invloed

Oldenzaal

Een 23-jarige automobilist uit Enschede is op zondag 27 januari aangehouden door de politie wegens het rijden onder invloed en te hoge snelheid op de Burgemeester Wallerstraat in Oldenzaal.

Op zondag 27 januari wilde de politie omstreeks 03.00 uur tijdens een alcoholcontrole op de Burgemeester Wallerstraat een automobilist controleren. Toen deze automobilist een stopteken werd gegeven negeerde hij dit en vervolgde hij zijn weg met grote snelheid. De agenten zetten de achtervolging in en constateerden dat de automobilist 95 kilometer per uur in een 30 km zone reed. Even verderop aan de Burgemeester Wallerstraat konden agenten de automobilist stoppen en de bestuurder, een 23-jarige Enschedeër, op zijn gedrag aanspreken. Omdat agenten roken dat de 23-jarige mogelijk onder invloed van alcohol was werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies de Enschedeër, die beginnend bestuurder is, 1,04 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het overschrijden van de maximum snelheid. (08-011436)

Politie houdt inbreker aan

Enschede

Een 46-jarige Enschedeër is op zaterdag 26 januari bij een pand aan de Toekomststraat in Enschede aangehouden wegens diefstal van audioapparatuur.

Op zaterdag 26 januari kreeg de politie omstreeks 21.30 uur een melding dat een onbekende man zich de toegang had verschaft tot een pand aan de Toekomststraat in Enschede door een deur te forceren.Ter plaatse trof de politie een man aan die voldeed aan het signalement opgegeven door een getuige. Deze man, een 46-jarige Enschedeër, wilde zojuist weer het pand verlaten met in zijn handen stereoapparatuur. Agenten hielden de man op verdenking van diefstal aan en namen hem mee naar het politiebureau. Daar is de 46-jarige Enschedeër, die veelpleger is, voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De 49-jarige bewoner van het pand aan de Toekomststraat deed aangifte van diefstal. (08-011325)

Automobilist mishandeld

Enschede

Een 57-jarige automobilist uit Enschede is op vrijdag 25 januari zonder enige aanleiding mishandeld op de Bruggertstraat in Enschede door een onbekend gebleven automobilist. De politie zoekt getuigen van deze mishandeling.

Op vrijdag 25 januari deed een 57-jarige automobilist uit Enschede aangifte van mishandeling op het politiebureau in Enschede. De 57-jarige automobilist vertelde dat hij omstreeks 10.00 uur op de Bruggertstraat in Enschede werd nagezeten door een onbekende automobilist die voortdurend lichtsignalen gaf en hem zelfs van achter tegen zijn auto aanduwde. De 57-jarige schrok zo van dit rijgedrag dat hij per ongeluk een fietser aanreed. Toen de 57-jarige uit zijn auto stapte om zich over de aangereden fietser te ontfermen werd hij ineens geslagen door de automobilist die al die tijd achter hem reed en ook was uitgestapt. Enkele bouwvakkers zagen de mishandeling en kwamen tussenbeide. De onbekend gebleven automobilist stapte weer in zijn auto en reed weg zonder dat zijn kenteken genoteerd kon worden. De politie zoekt getuigen van de mishandeling die mogelijk een kenteken hebben genoteerd of die meer informatie hebben over de identiteit van de dader. Zij kunnen contact opnemen met de Politie in Enschede via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (08-010624)

Camper in sloot, bestuurder en inzittenden gewond

Enschede

Een 53-jarige bestuurder uit Enschede van een camper en zijn 38-jarige vrouw en 7-jarige dochtertje zijn op vrijdag 25 januari gewond geraakt bij een aanrijding op de A35 in Enschede.

Op vrijdag 25 januari reed omstreeks 22.30 uur een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Enschede over de A35 in Enschede komende uit de richting van Hengelo. De 31-jarige chauffeur was bezig een camper in te halen toen door onbekende oorzaak de zijdeur van zijn vrachtwagen open sprong en hij de macht over het stuur verloor. De 31-jarige chauffeur maakte een stuurcorrectie naar rechts en reed vervolgens de camper aan die op dat moment rechts naast hem reed. De bestuurder van de camper, een 53-jarige Enschedeër, werd hierdoor van de weg gedrukt en belandde met zijn camper in de sloot rechts naast de weg. De 53-jarige bestuurder van de camper en twee inzittenden, zijn 38-jarige vrouw en 7-jarig dochtertje, raakten gewond en moesten met onbekend letsel naar het ziekenhuis worden gebracht. De Verkeers Ongevallen Analyse van Politie Twente heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding. (08-010997)

Automobilist onder invloed veroorzaakt aanrijding

Enschede

De politie heeft op vrijdag 25 januari een 23-jarige automobilist uit Enschede aangehouden. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een aanrijding onder invloed op de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede die ochtend omstreeks 08.00 uur.

Op vrijdag 25 januari hoorde een 47-jarige bewoonster aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede omstreeks 08.00 uur harde knal. Toen zij uit haar raam keek zag zij een automobilist die tegen haar auto aan was gereden. De 47-jarige vrouw liep hierop direct naar buiten en wilde de automobilist aanspreken die zojuist haar auto had aangereden. De automobilist vertelde dat hij zijn auto wel even zou parkeren maar reed vervolgens met hoge snelheid weg. De 47-jarige vrouw schakelde de politie in die een onderzoek startte. Aan de hand van het door de vrouw opgegeven signalement en kenteken kon de politie die dag omstreeks 12.00 uur aan de Laaressingel in Enschede een 23-jarige Enschedeër aanhouden. Agenten roken dat de man onder invloed was van alcohol en lieten hem op het politiebureau blazen. De ademanalyse wees een promillage van 0,78 uit. Het rijbewijs van de 23-jarige werd op last van de Officier van Justitie ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-010586)

Man bedreigd Stadswachten

Enschede

De politie heeft op vrijdag 25 januari een 40-jarige Enschedeër aangehouden. Hij bedreigde op de Noorderhagen in Enschede twee Stadswachten.

Op vrijdag 25 januari kreeg de politie omstreeks 18.00 uur een melding dat twee Stadswachten aan de Noorderhagen in Enschede bedreigd werden door een man. Op de Korte Hengelosestraat trof de politie een 40-jarige Enschedeër aan die even daarvoor aan de Noorderhagen zonder enige aanleiding tegen de Stadswachten was beginnen te schreeuwen. Vervolgens bedreigde en duwde hij de twee toezichthouders. De 40-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek in verzekering werd gesteld. De Stadswachten hebben aangifte van bedreiging gedaan. (08-010915)

Automobiliste onder invloed rijdt in sloot

Almelo

Het rijbewijs van een 47-jarige automobiliste uit Almelo werd op vrijdag 25 januari ingevorderd nadat zij onder invloed van alcohol aan de Nieuw Witvoet in Almelo in een sloot reed.

Op vrijdag 25 januari kreeg de politie omstreeks 20.30 uur een melding dat aan de Nieuw Witvoet in Almelo een auto in de sloot was gereden. Ter plaatse troffen agenten een auto aan die half in de sloot stond. Toen agenten de bestuurster, een 47-jarige vrouw uit Almelo, aanspraken roken zij dat zij onder invloed was van alcohol. De 47-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies zij 1,74 promille tijdens de ademanalyse. Het rijbewijs van de Almelose werd ingevorderd en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-010960)

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Enschede

De politie heeft op zaterdag 26 januari het rijbewijs van een 24-jarige automobilist uit Enschede ingevorderd na het rijden onder invloed op de Boulevard 1945 in Enschede.

Op zaterdag 26 januari zagen agenten omstreeks 05.30 uur hoe een automobilist na het tanken bij een tankstation bij het wegrijden tegen een paaltje aanreed.Toen de agenten de bestuurder, een 24-jarige Enschedeër, aanspraken roken zij bij de man een alcohollucht. De 24-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de 24-jarige bestuurder 1,62 promille tijdens de ademanalyse. Het rijbewijs van de 24-jarige werd hierop ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt (08-011093)

Fietser gewond bij aanrijding op autoweg

Enschede

Zondag 27 januari is een 23-jarige Duitse fietser zwaar gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Westerval in Enschede.

Op Zondag 27 januari omstreeks 5.30 uur kreeg de politie Twente een melding van een aanrijding tussen een fietser en een personenauto op de Westerval (autoweg, toegestane maximum snelheid is 100 km p/u) in Enschede. Ter plaatse zagen de agenten op de rijbaan een zwaar gewonde man naast zijn fiets liggen en een personenauto, bestuurd door een 30-jarige automobilist uit Almelo. De 30-jarige vertelde dat hij over de Westerval reed in de richting van de A35 toen hij plotseling een fietser voor zijn auto zag en deze niet meer kon ontwijken.

De 23-jarige Duitser (Heek) is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De afdeling Verkeersongevallen analyse van de politie Twente is een onderzoekt gestart om de toedracht van het ongeval te achterhalen. Ook is nog niet duidelijk waarom de 23-jarige op de autoweg fietste. (08-011478)

Geen persberichten in kader politieacties

Twente

Op maandag 28 januari zal de persunit van de politie Twente geen dagelijkse persberichten versturen. Medewerkers op de afdeling nemen deel aan de landelijke staking voor een betere CAO georganiseerd door de politievakbonden. Dit betekent dat de politie Twente op de actiedagen nagenoeg geen informatie aan de pers verstrekt over incidenten. De verwachting is dat dit de normale hoeveelheid politienieuws voor het publiek flink zal beperken. Deze actie van de politiebonden wordt eventueel herhaald op donderdag 31 januari.



Politie Twente