Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (27/1)

OOSTERHOUT NB, 27 januari 2008

Slachtoffer verkeersongeval Veen overleden

BREDA / VEEN: De 74-jarige vrouw uit Veen die op donderdagmorgen 17 januari jl. omstreeks 08.15 uur zwaar gewond raakte bij een verkeersongeval op de Nieuwstraat in Veen is gisteravond overleden in een ziekenhuis in Breda.

Donderdagmorgen 17 januari jl. kwam omstreeks 08.15 uur een melding van een ernstig verkeersongeval op de Nieuwstraat in Veen. Een auto bestuurd door een 25-jarige man uit Veen reed met zijn auto over de Nieuwstraat in de richting van de Schmitzstraat. Uit tegengestelde richting liep over het trottoir een 74-jarige vrouw. Door onbekende oorzaak kwam de automobilist in aanrijding met de voetganger die daardoor zwaar gewond raakte. Mogelijk dat het slachtoffer aan de rand van het trottoir of tegen de stoep heeft gelopen vanwege de containers die buiten stonden. Het slachtoffer, dat onder andere twee gebroken nekwervels en acht gebroken ribben had, werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. Daar is ze gisterenavond omstreeks 21.00 uur aan haar verwondingen overleden. De politie is nog doende met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Man aangehouden voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs

WAALWIJK: De politie heeft zaterdagmorgen proces-verbaal opgemaakt tegen een 26-jarige Waalwijker ter zake rijden onder invloed. De man blies 550 ugl en bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Een agent zag dat de verdachte zijn auto bij het politiebureau parkeerde. Er zat op dat moment verder niemand in de auto. Hij vervoegde zich bij de balie in verband met een andere zaak. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol. Volgens de verdachte had hij maar één meter gereden. Hij wilde niet zeggen wie er dan naar het politiebureau gereden was.

WAALWIJK: Zaterdagmiddag werd op de Beethovenlaan ook een rijder onder invloed betrapt. Een 38-jarige Waalwijker blies 235 ugl, terwijl 220 ugl is toegestaan. De automobilist krijgt een proces-verbaal

OOSTERHOUT; Zaterdagavond was op rijksweg A-59 een 35-jarige man uit Moerdijk met zijn auto betrokken bij een materieel verkeersongeval. Hij blies 495 ugl.

Man aangehouden na bedreiging

DEN HOUT: De politie heeft zaterdagmiddag omstreeks 17.45 uur op rijksweg A-59 een 38-jarige Tilburger aangehouden ter zake bedreiging, rijden zonder rijbewijs en verboden wapenbezit. De man had kennelijk dreigementen geuit tegen een medewerkster van een tankstation omdat hij zijn paspoort niet terug kreeg. Hij had daar getankt terwijl hij geen geld bij zich had. Hij was daarop heel boos geworden. De politie onderschepte de man nadat hij weggereden was, verder op rijksweg A-59. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Bovendien vond de politie in de auto een groot vleesmes, dat als wapen gekwalificeerd kan worden ingevolge de Wet Wapens en Munitie. De pompbediende wilde geen aangifte doen. De auto is in bewaring genomen.

Politie onderzoekt inbraak winkel

WAALWIJK: Vanmorgen is een inbraak ontdekt in een winkel aan de Stationsstraat. De dieven hebben enkele stenen door de glazen voordeur van de winkel gegooid. Er werden twee kratjes bier gestolen.

Auteur: Willem van Hooijdonk