Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Renkumer aangehouden na vechtpartij

Publicatiedatum: 27-1-2008 14:11:46

WAGENINGEN - De politie van Wageningen heeft in de nacht van zaterdag op zondag een achttienjarige jongen uit Renkum aangehouden na een vechtpartij. De jongen zou daarbij een zeventienjarige Bennekommer hebben geslagen. Het slachtoffer moest in verband met opgelopen letsel naar het ziekenhuis. De vechtpartij ontstond in een gebouw aan de Geertjesweg, waar op dat moment een feest werd gehouden. Tijdens het feest zou volgens getuigen ruzie zijn uitgebroken waarbij met flessen zou zijn gegooid. Ook zouden bezoekers met drank zijn overgoten. Op een gegeven moment brak er een vechtpartij uit waarbij de Renkumer de Bennekommer zou hebben neergeslagen. De jongen bleek bij de komst van de politie te zijn vertrokken maar werd later thuis aangehouden. De jongen is ingesloten.
(08-013183)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Amersfoorter aangehouden na gooien met glas

Publicatiedatum: 27-1-2008 14:11:11

NIJKERKERVEEN - Een 21-jarige man uit Amersfoort is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie in Nijkerkerveen aangehouden omdat hij iemand bekogeld zou hebben met een glas. Het slachtoffer, een 20-jarige vrouw eveneens uit Amersfoort, was daardoor gewond geraakt. Het voorval speelde zich af in een uitgaansgelegenheid, waar de Amersfoorter het kennelijk aan de stok had gekregen met een 20-jarige man uit Woudenberg. Tijdens die ruzie zou de Amersfoorter een glas naar hem hebben gegooid. Het glas miste de Woudenberger maar raakte wel het Amersfoortse meisje. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.
(08-013165)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongetje (8) gewond na val van fiets

Publicatiedatum: 27-1-2008 14:10:17

BARNEVELD - Een achtjarig jongetje uit Barneveld is zaterdagavond in zijn woonplaats gewond geraakt na een val van zijn fiets. Dat gebeurde op de Van Schothorststraat omstreeks half zes. De jongen reed over de fietsbrug tussen de Goudenstein en de Van Schothorststraat en was daarbij kennelijk geslipt en gevallen. Het slachtoffertje had vermoedelijk een been uit de kom en is naar het ziekenhuis gebracht. (08-013039)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Puttenaar aangehouden na inrijden op groep
Publicatiedatum: 27-1-2008 14:09:40

NIJKERK - De Nijkerkse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige man uit Putten aangehouden op verdenking van onder meer poging tot doodslag en het rijden onder invloed. De man zou bij een ruzie op het Plein zijn ingereden op een groepje Nijkerkers. Daarbij was niemand gewond geraakt. De Putternaar kon even later aan de hand van getuigen worden aangehouden op de Kolkstraat. De man bleek onder invloed te hebben gereden.

Door nog onduidelijke oorzaak zou er rond half vier ruzie zijn ontstaan op het Plein in Nijkerk waarbij ook de Puttenaar betrokken was. De man zou op een gegeven moment in zijn auto zijn gestapt en zijn ingereden op een groepje anderen. Een 20-jarige vrouw uit Nijkerk moest daarbij volgens haar verklaring opzij springen om niet door de wagen geraakt te worden. Bij de Puttenaar werd later een alcoholpromillage gemeten van 1,54. Voor een beginnend bestuurder is dat ruim zeven keer teveel. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd.
(08-012789 / 012797)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barnevelder met ruim 3,5 promille achter het stuur
Publicatiedatum: 27-1-2008 14:08:54

BARNEVELD - De politie van Barneveld heeft zaterdagmiddag een 33-jarige automobilist uit die plaats aangehouden die met een alcoholpromillage van ruim 3,5 achter het stuur zat. Dat is bijna zeven keer zoveel als is toegestaan. Een getuige waarschuwde de politie nadat hij de man hevig slingerend had zien rijden over de Lage Valkseweg tussen Wekerom en Barneveld. Gewaarschuwde agenten gingen naar de bewuste auto op zoek. De wagen werd bij de Barnevelder thuis aangetroffen, evenals de man zelf. De agenten besloten de Barnevelder, die kennelijk onder invloed van alcohol was, aan te houden. Bij ademonderzoek in het politiebureau werd het hoge alcoholpromillage gemeten. De Barnevelder moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.
(08-013032)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aanhoudingen tijdens horecatoezicht Ede

Publicatiedatum: 27-1-2008 14:08:16

EDE - Door de politie van Ede zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie aanhoudingen verricht tijdens toezicht op horecabezoekers op en rond het Museumplein. Even na middernacht brak er een vechtpartij uit in een horecazaak aan het Museumplein tussen enkele bezoekers uit Ede en Lunteren. Een negentienjarige Lunterenaar werd daarbij aangehouden, een achttienjarige Edenaar raakte gewond en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De politie onderzoekt deze zaak nog. Een 34-jarige Edenaar werd even na één uur opgepakt op De Halte. De man bleek een toegangsverbod voor het uitgaansgebied te hebben. Bovendien bleek hij een mes en een wapenstok op zak te hebben. Een zestienjarige jongen uit Kootwijkerbroek werd rond kwart voor drie op de Telefoonweg in de kraag gevat wegens vandalisme en/of baldadigheid. Agenten waren er getuige van dat de knaap op straat een bloembak omgooide. Naast een bon zal de Kootwijkerbroeker een schadeclaim aan zijn broek krijgen. Alle aangehouden verdachten zijn na verhoor in de loop van zaterdag vrijgelaten.
(08-013140)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barnevelder opgepakt na bedreiging

Publicatiedatum: 27-1-2008 14:07:10

BARNEVELD - Een achttienjarige jongen uit Barneveld is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie in zijn woonplaats opgepakt wegens bedreiging. De jongen wordt ervan verdacht samen met anderen een 22-jarige plaatsgenoot met geweld te hebben bedreigd. Volgens het slachtoffer had hij samen met zijn vrouw rond half één in het centrum over straat gelopen toen hij een groepje jongens passeerden. Eén van hen zou het slachtoffer hebben aangesproken en uitgedaagd. Toen het slachtoffer er niet op reageerde zou de groep hem tot aan zijn huis gevolgd zijn waar een schermutseling plaatsvond. Daarbij zou een van de jongens een mes hebben getrokken. Het slachtoffer zag kans de deur van zijn huis dicht te doen en waarschuwde de politie. Die trof even later de groep jongens aan die echter bij het zien van de agenten op de vlucht sloeg. Het lukte de agenten daarbij de achttienjarige in de kraag te vatten. De jongen verklaarde later dat ze dronken waren en slechts een geintje hadden willen uithalen. De Barnevelder is in afwachting van een beslissing van justitie na verhoor vrijgelaten. Naar de rol van overige betrokkenen wordt nog onderzoek gedaan. (08-012727)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Botsing met gestolen auto, bestuurder op de vlucht
Publicatiedatum: 27-1-2008 14:06:39

EDE - Op de A-30 bij Ede is vrijdagavond een botsing tussen twee auto's ontstaan. Een van de twee auto's bleek eerder te zijn gestolen; de bestuurder ervan sloeg op de vlucht en is nog spoorloos. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Het ongeval gebeurde rond kwart over acht toen de bestuurder van de gestolen auto vanaf de A12 de A-30 op reed. In de bocht verloor de bestuurder de macht over het stuur en botste tegen de vangrail waardoor zijn wagen dwars op de rijbaan kwam te staan. Een achterop komende auto, bestuurd door een 27-jarige Arnhemmer, kon hem niet meer ontwijken en botste er bovenop. Als gevolg van deze aanrijding botsten nog twee auto's op elkaar maar de schade daarbij was gering. De gestolen auto was bij de botsing total-loss geraakt. De wagen bleek in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 januari te zijn ontvreemd vanaf de Amsterdamseweg in Ede. (08-012641)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jonge Edenaren aangehouden na mishandelingen

Publicatiedatum: 27-1-2008 14:06:09

EDE - Drie Edenaren (twee van 12 en een van 13 jaar) zijn vrijdagmiddag door de politie aangehouden wegens mishandeling. De drie worden ervan verdacht op het terrein een school in hun woonplaats twee stadsgenoten (beiden 12 jaar) te hebben mishandeld. Ook zou er tegen de fiets van een van de twee slachtoffers zijn getrapt waardoor schade was ontstaan. De jongens bleken elkaar te kennen. De aanleiding tot de mishandelingen zou te maken hebben met pesterijen, die door het aangehouden trio zouden zijn gehouden. Die vrijdagmiddag zouden de beide slachtoffers door het trio zijn geslagen. Personeel van de school greep in en waarschuwde de politie die het trio voor verhoor meenam naar het politiebureau. De jongens zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen in afwachting van een beslissing van justitie. Door de beide slachtoffers is aangifte gedaan.
(08-012566)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---