Ingezonden persbericht


Index
FESTIVALS:
FESTIVALS:
-AJOC Festival: Leaf, Golden Earring, Moke en Alain Clark. PB beschikbaar. Zie www.proculture.nl. Klik op nieuws -> onderaan perskits. -Roskilde Festival: Radiohead, Chemical Brothers en maatschappelijk doel bekend. PB volgende week.
-ACTS: Junkbeat gaat de studio in voor een volwaardig album!

AJOC Festival 2008
Alain Clark, Moke, Leaf en Golden Earring op AJOC te Mijdrecht Ook voor vrijdag 9 mei zijn de eerste namen bekend! Moke zal het AJOC Festival 2008 openen, gevolgd door een optreden van Alain Clark met band!
Ook voor vrijdag 9 mei zijn de eerste namen bekend! Moke zal het AJOC Festival 2008 openen, gevolgd door een optreden van Alain Clark met band! Moke heeft met hits als 'Here comes the summer' en 'This plan' veel fans voor zich gewonnen. Vorig jaar speelde de band al op Lowlands en werd Moke uitgeroepen tot best geklede band van Nederland. Dat wordt dus niet alleen genieten van de muziek, ook het uitzicht zal niet verkeerd zijn.
Alain Clark is bij velen bekend van het swingende nummer 'This ain't gonna work' en momenteel staat hij weer in de hitlijsten met een nieuwe single. Deze single 'Father and friend' heeft Alain Clark samen met zijn vader opgenomen. De vrijdagavond zal afgesloten worden door een groots optreden, maar wie er op het podium zullen staan houden wij nog even geheim. Wil jij als eerste de naam van deze en alle andere artiesten weten? Houdt dan deze en de website van AJOC www.ajoc.nl in de gaten. Leaf en Golden Earring eerste twee namen voor AJOC Festival De eerste twee namen voor de zondag van het AJOC Festival in Mijdrecht zijn meteen leuk. Leaf en Golden Earring spelen op het festival dat van 9 mei t/m 12 mei 2008 los barst. Naast dit leuke nieuws komt het festival ook nog eens met een nieuwe site. Leaf is dit seizoen niet meer van de radio af te schoppen met de hit `'Wonderwoman''. In de single top 100 van deze week staat deze singel nu zelfs op de 4e plek. Dat is de hoogste notering tot nu toe, en dat is na maar liefst 17 weken. Hiermee is Leaf dan ook de hoogst genoteerde Nederlandse band. Hiernaast stonden ze onlangs nog op Noorderslag. Leaf is daarmee een band die al een groot deel van de weg af getimmerd heeft.

Golden Earring heeft de Nederlandse muziek goed op de kaart weten te zetten. Niet alleen nationaal maar ook zeker internationaal. Het is dan ook leuk dat deze heren nog altijd op de planken staan. Een band die nog niet al te lang geleden ook nog op Pinkpop stond. Het is een band vol historie en een band waar zowel jong als oud tevreden naar kan luisteren. Het AJOC Festival heeft hiermee de eerste twee namen bekend gemaakt. Meer namen zullen volgen. Voor de pers: Contact: Hans Hilberts / hans@proculture.nl / www.proculture.nl Voor de pers:
Roskilde Festival 2008
De maatschappelijke focus van het Roskilde Festival van dit jaar ligt op het gebruik, vraag en de handel van elektronische apparatuur samen met de omgang van grote bedrijven met mineralen bij de productie van deze apparatuur. Consumenten hebben makkelijk de beschikking over fair trade producten, maar dit gaat niet op als het gaat om grote productielijnen van elektronische apparatuur. ENGELSTALIG: http://business.proculture.nl/news/116/Roskildes_humanitarian_focus_2008/ Bekendmaking van Radiohead, Chemical Brothers is te vinden op www.proculture.nl en in Engelstalige variant: business.proculture.nl.
Voor de pers: PB komt volgende week maandag tegelijkertijd met onze wekelijkse ProCulture mailing! ACTS - JUNKBEAT
Het rock/dance/techno duo Junkbeat start 26 januari met het opnemen van een volwaardig album. De planning is dat er begin maart een spliksplinter nieuw album met 12 tracks verschijnt. Junkbeat is vooral bekend van het samenwerkingsverband met Greenpeace met het nummer Last Day en het optreden op Dance Valley van afgelopen zomer. Naast het mooie vooruit zicht van een nieuwe plaat bestaat Junkbeat ook nog eens vijf jaar!