Zakkenrollers actief in centrum Zwolle

Zwolle, 27-01-2008

Een 73-jarige man uit Velp heeft zaterdag 26 januari aangifte gedaan van zakkenrollerij. Zijn portemonnee werd tussen 13.00 en 13.15 uur ontvreemd in een warenhuis aan de Nieuwstraat. Diezelfde middag zag winkelpersoneel van een kledingzaak in de Diezerstraat een vrouw die haar hand in de tas van een klant stak. Zij was samen met een andere vrouw. Toen het personeel de verdachte aansprak op haar actie, viel er een portemonnee op de grond. Deze bleek inderdaad van de klant te zijn. De andere vrouw ging ervandoor. De verdachte, een 20-jarige vrouw met onbekende woon- of verblijfplaats, werd aangehouden door het personeel. Zij werd even later door politiemedewerkers overgebracht naar het bureau. Een andere portemonnee die in de winkel aangetroffen werd, bleek te zijn gestolen op 18 januari.

Zaterdagmiddag werd ook door een 50-jarige vrouw uit Hallum aangifte gedaan van zakkenrollerij. Haar portemonnee werd in de Diezerstraat tussen 13.20 en 14.00 uur gerold vanuit haar schoudertas. De vrouw werd aangesproken door een blonde jongeman (20-30 jaar, ca. 1.80 m. slank, donkerblauw kostuum) die vroeg of ze belangstelling had voor gratis kaartjes. Daarna miste ze haar portemonnee.

Een 51-jarige vrouw uit Zwolle werd zaterdag 26 januari eveneens slachtoffer van een zakkenroller. Zij ontdekte in een winkel aan de Weeshuisstraat dat haar portemonnee weg was. Waarschijnlijk werd deze gerold tussen 13.00 en 13.15 uur. De politie heeft de zaken in onderzoek enwijst het winkelend publiek er nogmaals op alert te zijn op zakkenrollers, met name tijdens de marktdagen en in de weekenden, wanneer er veel mensen in het centrum aanwezig zijn.