Politie Zuid-Holland-Zuid

27/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 27-01-2008 o persberichten district 1

HELING: TWEE AANHOUDINGEN
DORDRECHT- Agenten van het biketeam hebben op zaterdagavond 26 januari twee jongens van 13 jaar uit Dordrecht aangehouden. De jongens reden aan de Iroko op een snorfiets. Ze vielen op omdat ze geen verlichting aan hadden.De snorfiets had geen verzekeringsplaatje waardoor de agenten vermoedden dat deze gestolen was. De jongens konden zich niet identificeren en zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Op het politiebureau ontkenden de verdachten de snorfiets gestolen te hebben. Na verhoor zijn ze heengezonden. De snorfiets is in beslag genomen.

DRONKEN MANNEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft op zaterdagavond 26 januari twee mannen van 37 en 45 jaar uit Polen aangehouden. De politie had een melding gekregen dat er aan het Van Oldenbarneveltplein iemand onwel was geworden en een hoofdwond had. Politie en ambulance waren snel ter plaatse. Hier werd in eerste instantie één man aangetroffen op de grond. De man was erg dronken en was niet in staat om op zijn benen te staan. Iets verderop werd de andere Pool gevonden. Hij had een hoofdwond en een tand door zijn lip. Ook deze Pool was behoorlijk onder invloed van alcohol. Beiden mannen zijn meegenomen naar het politiebureau om te ontnuchteren. Ze hebben de nacht op het politiebureau doorgebracht. Tijdens het verhoor vertoonden de mannen wel berouw over wat er gebeurd was. Na verhoor zijn ze heengezonden.

CONIFERENHAAG IN BRAND
DORDRECHT In de nacht van zaterdag 26 januari op zondag 27 januari heeft wederom een coniferenhaag in brand gestaan. Deze keer bij een woning aan de Rechte Zandweg. Omwonenden constateerden de brand omstreeks 04.15 uur en belden de politie. Die kwam samen met de brandweer ter plaatse. De brand werd geblust en bleef gelukkig beperkt tot de haag. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De politie gaat uit van brandstichting.

VROUW BEROOFD VAN TAS
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 26 januari op zondag 27 januari twee mannen van 20 en 23 jaar uit respectievelijk Rotterdam en Dordrecht aangehouden in de Jan Luykenstraat. De politie hield hen aan na de beroving van een 25-jarige vrouw op de Sarisgang. De vrouw liep omstreeks 0.00 uur met haar vriend over de Sarisgang richting Statenplein. Ter hoogte van winkelcentrum Drievriendenhof werd ze van achter benaderd door twee personen op een scooter. Een van hen rukte de schoudertas van de vrouw af waarna ze ervandoor gingen. Het slachtoffer sprintte ze met haar vriend achterna maar dit mocht niet baten. De politie werd gebeld die in de omgeving zocht. Bij de Krispijnsetunnel trof de politie de twee verdachten die aan het signalement voldeden. Zij zijn ingesloten en zullen nader worden gehoord over hun eventuele betrokkenheid.

HUISRAAD VERNIELD
DORDRECHT De politie heeft zondagochtend 27 januari een 44-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de Antareshof. De man had onder invloed van alcohol ruzie met zijn vrouw gekregen en vervolgens spullen in huis kapot gemaakt en ook een raam in de keuken kapot geslagen. De man is meegenomen naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten. Daarna zal hij verhoord worden.