Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 27/1

TILBURG, 27 januari 2008

Vijf arrestaties tijdens horecatoezicht in Tilburgs uitgaanscentrum

TILBURG: Agenten belast met het horecatoezicht in het Tilburgs uitgaanscentrum hebben vannacht vijf arrestaties verricht.

· Een 36-jarige Tilburger werd omstreeks 02.20 uur aangehouden op de Heuvelring omdat hij twee jongens in het gelaat geslagen had. · Een 21-jarige Tilburger werd omstreeks 02.35 uur op de Heuvel gearresteerd nadat hij een portier met de dood bedreigd had. · Een 21-jarige Tilburger vond het omstreeks 04.10 uur nodig om op de Paleisring de bekende belediging Kankerwouten te schreeuwen naar de dienders. Hij werd aangehouden
· Een 25-jarige Tilburger moest omstreeks 04.25 uur ook mee met de politie op de verdenking dat hij een 15-jarige jongen mishandeld had. Hij is vrijgelaten omdat er nog geen aangifte gedaan was en de details ook niet bekend waren. Hij wordt wellicht in een later stadium gehoord daarover. Het slachtoffer heeft wellicht een gebroken neus.
· Een 31-jarige Tilburger werd omstreeks 04.30 uur op de Heuvelring aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering van de agenten om te vertrekken. De man hield zich hinderlijk op en daagde de agenten voortdurend uit.

Politie spoort samen met personeel sauna kluisjesdieven op

GOIRLE: De politie heeft zaterdagmorgen twee Tilburgers (44 en 47 jaar) aangehouden die verdacht wordt van twee diefstallen uit kluisjes van een saunacomplex. De dieven hadden op onrechtmatige wijze de beschikking over de kluissleutels gekregen. De politie spoorde dieven dankzij de medewerking van het personeel van de sauna en het bekijken van camerabeelden op. Het gaat om diefstallen die gepleegd zijn op 12 en 19 januari jl. De dieven maakten daarbij een portemonnee en een GSM-telefoon buit. Ook werd met een gestolen bankpas gepind bij een elektronicazaak. Een van de gestolen portemonnees werd door een van de daders in de rivier de Lei gegooid. De verdachten werden in verzekering gesteld.

Rijders onder invloed aangehouden

TILBURG: Vannacht is op de Hart van Brabantlaan een 32-jarige man uit Rijen betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 400 ugl. Eveneens vannacht omstreeks 01.00 uur werd op het Piusplein een 30-jarige Tilburger aangehouden voor hetzelfde delict. Agenten zagen hem met zijn auto vanuit de Bisschop Zwijssenlaan de Paleisring opscheuren, waarbij op de verkeerde weghelft kwam. Deze man blies 540 ugl.

Dongenaar verdacht van diefstal c.q. heling

TILBURG: de politie heeft vannacht omstreeks 01.30 uur tijdens een controle op de Heikantlaan een 38-jarige man uit Dongen gearresteerd ter zake heling. Hij bleek een aantal van diefstal afkomstige bankpassen in zijn bezit te hebben. Hij verklaarde dat hij een tas die de eigenaar kennelijk per ongeluk had achtergelaten bij een tankstation zich had toegeëigend. Hij had het geld circa 170 euro opgemaakt en de bankpassen bij zijn eigen spullen gestoken.

Tilburgse overval in Bureau Brabant

TILBURG: Aanstaande maandag besteedt de politie in Bureau Brabant onder meer aandacht aan een overval in Tilburg

Op zondagavond 23 december 2007 om ongeveer 20.40 uur gaat de eigenaar van een belwinkel met de dagopbrengst naar de bank om die af te storten. Als hij net buiten loopt, op weg naar zijn auto, wordt hij op het trottoir bedreigd met een vuurwapen. Twee mannen dwingen hem in een auto te stappen en rijden met hem een stuk door Tilburg. Onderweg moet hij zijn geld afgeven. Als hij dat heeft gedaan, wordt hij uit de auto gezet en gaan de daders ervandoor.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 28 januari om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald (behalve om 20.00 uur), de laatste uitzending is op dinsdag 29 januari om 17.00 uur.

Politie nog steeds op zoek naar getuigen straatroof Stadhuisstraat

TILBURG: De politie heeft maandagmiddag 21 januari in een woning in de binnenstad een 39-jarige veelpleger aangehouden die verdacht wordt van een beroving van een 25-jarige Tilburger die ochtend in de Stadhuisstraat. Het slachtoffer liep in de richting van de Emmapassage. Een man op de fiets trok met kracht aan zijn tas waardoor hij die losliet.

De politie is ondanks een eerdere oproep nog steeds dringend op zoek naar getuigen van deze overval. Er moeten meerdere getuigen zijn geweest. Zo rende een getuige nog achter de dader aan en kwamen van de andere kant een man en een vrouw aanlopen waarvan de man tevergeefs probeerde de dader tegen te houden door voor de fiets te gaan staan. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het team Tilburg Binnenstad via 0900-8844.

Politie waarschuwt parkeerovertreders

TILBURG: Afgelopen week zijn bij het politieteam Wilhelminapark enkele klachten omtrent verkeerd parkeren aan de Jan Heijnsstraat en Lochtstraat binnen gekomen. De problemen ontstaan door de werkzaamheden aan het parkeerterrein van Albert Heijn.

Gisteren troffen de agenten 24 voertuigen aan die verkeerd stonden. Het betrof parkeren middenberm Jan Heijnsstraat en parkeren met twee wielen op het trottoir op de Lochtstraat. De politie liet uit het coulance bij waarschuwingen.

Belg rijdt tegen geparkeerde auto

TILBURG: Een 19-jarige jongeman uit Rijkevorsel is zaterdagmiddag omstreeks 12.00 uur met zijn auto op de Voltstraat tegen een geparkeerde auto gereden. De schade aan beide autos was aanzienlijk. De chauffeur die alleen beschikte over een voorlopig Belgisch rijbewijs en daarmee niet in Nederland mag rijden, verklaarde dat hij zijn sigaret aan de aansteker van zijn bijrijder wilde aanmaken. Hij boog naar rechts en stuurde in die beweging mee, waarna hij tegen de geparkeerde auto reed. Hij had geen alcohol gedronken. Hij werd vanwege zijn gevaarlijke verkeersgedrag aangehouden.

Auteur: Willem van Hooijdonk