Politie Zuid-Holland-Zuid

27/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Gorinchem, 27-01-2008 o Persberichten district 2

BEDREIGING MET MES: MAN AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM- Een 24-jarige man uit Alblasserdam is op zaterdagavond 26 januari aangehouden. Dit gebeurde aan de Rijnstraat. De man had hier een 17-jarige jongen uit Alblasserdam met een mes bedreigd. De jongen stond met wat vrienden bij de Sporthal. Blijkbaar vond de man dat de jongenlui zich hinderlijk gedroegen. Toen de politie ter plaatse kwam, had de verdachte twee messen in zijn handen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De man heeft tijdens het verhoor verklaard regelmatig te worden gepest en uitgescholden door een groepje jongelui.

AANHOUDING NA MISHANDELING
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Een 20-jarige man uit Giessenburg is in de nacht van zaterdag op zondag 27 januari aangehouden door de politie. De man had in een café aan de Damstraat ruzie gekregen met een 16-jarige jongen uit Hardinxveld Giessendam. De man heeft de jongen meerdere keren geslagen waardoor zijn schouder uit de kom raakte en hijverwondingen aan zijn vingers op liep. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Na verhoor is hij heengezonden.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 18-jarige beginnend bestuurder heeft in de nacht van zaterdag 26 januari op zondag 27 januari zijn rijbewijs in moeten leveren na rijden onder invloed. Surveillerende agenten voerden een routinecontrole uit bij de automobilist die op Buitendams reed. Na een blaastest bleek hij te diep in het glaasje te hebben gekeken, hij blies 1,4 promille terwijl de grens voor beginnend bestuurders op 0,2 promille ligt. De knul had sinds 7 maanden zijn rijbewijs. SLIEDRECHT Een 41-jarige man uit Wijngaarden heeft in de nacht van zaterdag 26 januari op zondag 27 januari ook zijn rijbewijs moeten inleveren na rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de automobilist rijden op de Provincialeweg waar hij na het nemen van een rotonde op de rijbaan voor het verkeer uit andere richting terechtkwam en vervolgens weer terugstuurde naar de rijbaan bedoeld voor hem. Uit een blaastest kwam 1,5 promille naar voren terwijl de grens op 0,5 promille ligt.
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van zaterdag 26 januari op zondag 27 januari het rijbewijs van een 21-jarige beginnend bestuurder uit Gorinchem ingevorderd na rijden onder invloed. Surveillerende agenten controleerden de automobilist in de Hoogstraat waar na een blaastest bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Hij blies
1,8 promille terwijl de grens voor beginnend bestuurders op 0,2 promille ligt.

DE VANGRAIL IN
GORINCHEM Een 24-jarige man uit Rotterdam is in de nacht van zaterdag 26 januari op zondag 27 januari door de politie aangehouden nadat hij onder in de invloed van alcohol in de vangrail was beland. De automobilist reed op de A15 richting Nijmegen en had zijn voertuig niet onder controle waardoor hij met zijn auto tegen de middengeleiderail botste. Hierna draaide de auto enkele malen om zijn as en kwam zon 50 meter verderop tot stilstand. De auto was geheel vernield. De bestuurder bleek na een blaastest alcohol gedronken te hebben. Hij blies 1,4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Op het politiebureau verklaarde de man dat hij uit had moeten wijken toen hij een voertuig wilde inhalen. Een onbekend gebleven andere automobilist zou met hoge snelheid langs zijn gereden waardoor de man schrok en de macht over het stuur verloor.