Politie Zuid-Holland-Zuid

27/01 Hoeksche Waard

Oud-Beijerland, 27-01-2008 o Persberichten district 3

AANHOUDING NA BELEDIGING
S-GRAVENDEEL- Een 31-jarige man uit s-Gravendeel is op zaterdagavond 26 januari aangehouden. De man hield zich vervelend op in een café aan de Langestraat en uitte hier bedreigingen. De politie verzocht de man om het café te verlaten. Dit deed de man maar op straat liep het uit hand. Hij beledigde de agenten waardoor hij uiteindelijk werd aangehouden. Hier verzette hij zich hevig tegen. Een agent raakte licht gewond. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

RIJDEN ONDER INVLOED
S-GRAVENDEEL- De politie heeft op zaterdagavond 26 januari een 40-jarige Poolse man aangehouden aan de Tweede Kruisweg. De man werd hier staande gehouden en verzocht mee te werken aan een alcoholcontrole. Hieruit bleek dat hij teveel alcohol op had. Hij blies 1,1 promille (470 ugl) terwijl 0,5 promille is toegestaan. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij heeft een boete van 390 euro gekregen.

RIJBEWIJS INGEVORDERD
NUMANSDORP De politie heeft in de nacht van zaterdag 26 januari op zondag 27 januari het rijbewijs van een 39-jarige man uit Zuid-Beijerland ingevorderd. De politie controleerde de man in de Torenstraat waar hij zijn auto naast de kerk parkeerde. Gezien het feit dat de man naar alcohol rook, werd hem een blaastest afgenomen. Hij blies 2 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. HEINENOORD Een 26-jarige man uit Rotterdam heeft in de nacht van zaterdag 26 januari op zondag 27 januari zijn rijbewijs moeten inleveren na rijden met teveel drank op. Agenten stonden die nacht bij een tankstation langs de N217 bij Mijnsheerenland toen de automobilist langs kwam rijden richting de A29. De auto maakte een flinke herrie. Hij bleek met lekke banden te rijden. De dienders zetten de achtervolging in en middels een stopteken stopte de 26-jarige man. Hij verklaarde gevlucht te zijn bij een horecagelegenheid in Puttershoek nadat hij bedreigd was door personen die ook zijn auto vernielden. Een blaastest wees uit dat de bestuurder teveel alcohol genuttigd had. Hij blies 1,5 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt.