Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer met geweld op straat beroofd

Publicatiedatum: 27-1-2008 15:39:37

ARNHEM - Een 37-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt nadat hij op de Eldenseweg in zijn woonplaats met geweld was beroofd. De man moest zich onder doktersbehandeling stellen. De Arnhemmer meldde zich rond twee uur bij de politie nadat hij kort daarvoor door een groep van ongeveer zeven jongeren zou zijn geslagen en geschopt. Daarbij had men kans gezien geld en de telefoon van de Arnhemmer afhandig te maken. Het slachtoffer vertelde de politie dat hij zich ook verweerd had maar niet bestand was tegen de overmacht. Agenten hebben nog vergeefs in de omgeving naar de daders gezocht. Het zou gaan om zeven jongens op fietsen, allen met getinte huidskleur. Een van hen zou een kaal hoofd hebben. Getuigen, die iets van het voorval hebben gezien of gehoord wordt gevraagd zich te melden bij de Arnhemse politie via 0900-8844.
(08-013189)

De politie maakt korte metten met straatrovers. Het in kaart brengen van verdachten en hen aanhouden heeft topprioriteit. Het onlangs wederom opgerichte straatroofteam van de politie in het district Arnhem Veluwezoom onderzoekt ook deze zaak zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al eerder successen geboekt. De afgelopen maanden werden diverse verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere straatroven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na amok op station

Publicatiedatum: 27-1-2008 15:38:59

ARNHEM - Een 48-jarige man uit Tilburg is zaterdagavond op het centraal station van Arnhem aangehouden nadat hij NS-medewerkers met stenen zou hebben bekogeld. De man wordt er tevens van verdacht het personeel met de dood te hebben bedreigd en het vernielen van een ruit van een (rijdende) stadsbus. De Tilburger bleek bij controle in de trein tussen Amsterdam en Arnhem zonder geldig vervoersbewijs te reizen. Aangezien de man weigerde mee te werken bij controle door de conducteur werd hij in Arnhem uit de trein gezet. Vervolgens kwam het tot strubbelingen met het NS personeel toen ze de man uit het stationsgebouw wilden verwijderen. Zo zou de man naar het NS-personeel hebben geslagen en een baksteen hebben gepakt waarmee hij een van hen zou hebben gedreigd te doden. Vervolgens zou de man zijn weggelopen en een ijzeren staaf door de voorruit van een bus hebben gegooid. De Tilburger werd kort daarop door de gewaarschuwde politie op aanwijzen van getuigen in een horecazaak aan de Hoogstraat aangehouden. De Tilburger, een zogenoemde veelpleger, is in verzekering gesteld. Door het NS-personeel is aangifte gedaan.
(08-013041)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Familie levert verdachte hennepkwekerij uit

Publicatiedatum: 27-1-2008 15:38:22

ARNHEM - Een twintigjarige inwoner van Arnhem is in de nacht van zaterdag op zondag door zijn eigen familie aan de politie overgedragen in verband met een hennepkwekerij. De man bleek in zijn woning in de wijk Malburgen ongeveer zestig planten te telen. De zaak kwam aan het licht nadat familieleden van de Arnhemmer zich zorgen maakten omdat ze al een tijdje niets van hem hadden vernomen. Toen ze eenmaal voor de deur stonden zou de Arnhemmer geweigerd hebben de deur open te doen. Daarop besloten de familieleden de deur in te trappen en werd de hennepkwekerij ontdekt. De politie heeft de kwekerij inmiddels ontmanteld. De Arnhemmer is na verhoor weer vrijgelaten en had bekend. (08-013188)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken automobilist aangehouden na doorrijding
Publicatiedatum: 27-1-2008 15:37:41

ARNHEM - Een 34-jarige Arnhemse automobilist is zaterdagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden na het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed. De politie kwam de man op het spoor nadat hij op de Middachtensingel met zijn wagen tegen een trolleymast was gebotst. Volgens getuigen was de man na de aanrijding doorgereden zonder zich bekend te maken. De getuigen gaven het kenteken van de auto door waarmee de Arnhemmer kon worden opgespoord. De man bleek thuis en zijn beschadigde auto stond voor de deur. Toen de agenten hem wilden aanhouden verzette de man zich. Nadat de Arnhemmer overmeesterd was werd hij meegenomen naar het politiebureau waar een alcoholpromillage werd gemeten van 0,67 (ongeveer anderhalf keer de norm).
(08-013126)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken bromfietser gepakt na rijden door uitgaanspubliek
Publicatiedatum: 27-1-2008 15:36:37

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige bromfietser uit die stad opgepakt wegens het rijden onder invloed door het uitgaanspubliek. De man reed even voor twee uur luid claxonnerend op zijn brommer zigzaggend tussen het publiek door over de Hoogstraat richting Korenmarkt. Twee surveillerende agenten wilden de man laten stoppen maar dat bleek vergeefs. Even later kwam de Arnhemmer zonder bromfiets terug vragen waarom zijn kleding door de agenten was stukgetrokken. De agenten herkenden de man, die stevig naar drank rook, echter en namen hem mee naar het politiebureau. Intussen had de man zich tegen zijn aanhouding verzet en de agenten beledigd. In het politiebureau weigerde de man mee te werken aan een ademonderzoek. De Arnhemmer is in de loop van de zondag vrijgelaten met een dagvaarding wegens het verzet en de belediging. Het rijden onder invloed en het weigeren van het ademonderzoek zullen apart vervolgd worden.
(08-013257)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dronken brommobieler aangehouden na doorrijding
Publicatiedatum: 27-1-2008 15:36:01

ARNHEM - Een 59-jarige Arnhemmer is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens het doorrijden na een aanrijding. De man bleek bovendien onder invloed van alcohol met een promillage van 2,39 (ruim vierenhalf keer de norm). De man zou op de Willem Hovylaan met zijn brommobiel tegen een geparkeerde auto zijn gereden. Getuigen waarschuwden daarop de politie die een onderzoek instelde. In de omgeving werd de beschadigde brommobiel aangetroffen. Aan de hand van het kenteken kon de 59-jarige Arnhemmer thuis worden aangehouden. De brommobiel van de Arnhemmer is voor onderzoek in beslag genomen. Dat man had ontkend een aanrijding te hebben veroorzaakt.
(08-012774)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na inbraak in nieuwbouwpand
Publicatiedatum: 27-1-2008 15:35:25

ARNHEM - De politie van Arnhem heeft vrijdagavond in een in aanbouwzijnd kantoorpand aan de Eusebiusbuitensingel een 22-jarige Arnhemmer aangehouden na een inbraak. De man was door beveiligingspersoneel in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. Volgens de beveiligers hadden ze de man op heterdaad betrapt toen hij op de eerste verdieping van het gebouw werd aangetroffen. De Arnhemmer zelf verklaarde slechts `een ommetje' te hebben gemaakt na een ruzie met zijn vriendin. De man is in de loop van de volgende dag vrijgelaten met een bekeuring wegens het zich bevinden op verboden grond aangezien er verder niets vermist of vernield was.
(08-012682)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Aangekondigde verkeerscontroles Arnhem

Publicatiedatum: 27-1-2008 15:34:36

ARNHEM - In Arnhem zijn zaterdag en de nacht daarop enkele verkeerscontroles gehouden door het regionale verkeershandhavingsteam van de politie. De controles waren van te voren aangekondigd op de website www.verkeershandhaving.nl.

Tussen 09.30 en 15.30 uur werd een roodlichtcontrole gehouden op de Johan de Wittlaan. Onder ruim 2000 passanten waren er 14 die door rood reden. Daarnaast werden bekeuringen uitgedeeld voor rechts inhalen (1x) en het onterecht gebruik maken van de busbaan (4x). In de avonduren tussen 20.45 en 22.15 uur werd wederom postgevat op de Johan de Wittlaan, deze keer voor een snelheidscontrole. Onder 113 passanten waren er 5 die te hard reden. In het kader van de CAO-acties kregen ze een waarschuwing. Een bestuurder ging wel op de bon omdat hij zonder rijbewijs reed.
Aansluitend tot 23.15 uur werd gecontroleerd op de Velperweg. Hier kregen 8 bestuurders een waarschuwing in het kader van de CAO-acties, ze bleken allemaal te hard gereden te hebben. Er werden ook 13 blaastesten uitgevoerd, maar geen van de gecontroleerde bestuurders bleek teveel gedronken te hebben. Ook hier werd wel een bestuurder bekeurd omdat hij zonder rijbewijs reed.
Tussen middernacht en kwart voor drie werd een alcoholcontrole gehouden op de Rosendaalsestraat. Van 73 bestuurders werden blaastesten afgenomen. Dat leidde in vier gevallen tot een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Hoogst gemeten promillage was 1,04 (ruim twee keer de norm). Een bestuurder raakte zijn auto kwijt omdat daar een technisch onderzoek aan verricht moet worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---