Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 27 januari 2008

Zaanstreek-Waterland, 27-01-2008

Hennepplantage ontruimd na brand

Purmerend, 25 januari 2008, 22.14 uur

De brandweer en de politie zijn uitgerukt nadat in een woning aan de Bisonstraat brand was uitgebroken. Brandweer en politie waren gealarmeerd omdat veel woningen in het woonblok waarin de woning zich bevindt rookoverlast hadden. In de kelder van de woning, die op naam staat van een enkele maanden geleden overleden man, werd een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. In de kwekerij was brand ontstaan door isolatiemateriaal dat op de lampen terecht was gekomen. Ook op de bovenste etage van de woning werd een ingerichte kwekerij aangetroffen, die nog niet in werking was. De stroom werd buiten de meter om onttrokken, NUON heeft de meter en zekeringen verwijderd. De politie heeft de plantage ontruimd en heeft de zaak in onderzoek.

Jongeman na flink verzet aangehouden

Zaandam, 25 januari 2008, 23.17 uur

Politieagenten wilden een lastige jongeman aanhouden op de Gedempte Gracht. De agenten wilden hem en zijn vrienden een bekeuring geven omdat zij rondhingen in een portiek en tussen de jongens afval lag en een wietlucht hing. Als enige van het groepje weigerde hij zijn identiteit kenbaar te maken. Toen de agenten hem na meerdere verzoeken daartoe wilden fouilleren, verzette hij zich. Daarop wilden de agenten hem aanhouden, maar de jongen verzette zich nog meer, sloeg en schopte om zich heen en beet een agent. Hij wist vervolgens te ontkomen. Met diverse politieauto's werd in de omgeving gezocht. Uiteindelijk is hij op het Rustenburg door agenten aangehouden. De 20-jarige man uit Koog aan de Zaan werd geboeid meegenomen naar het politiebureau. Er werd een zakje met 14 XTC-pillen bij hem gevonden. De agent die gebeten is, heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Auto te water

Westbeemster, 26 januari 2008, 07.24 uur

De politie heeft geassisteerd bij een ongeval waarbij een bromfietser gewond en een auto te water is geraakt. Een brommer en een bestelbusje met drie inzittenden reden over de Rijperweg, vanuit de richting De Rijp. De 44-jarige automobilist uit De Rijp wilde de 19-jarige bromfietser uit Grootschermer inhalen, net toen de bromfietser linksaf de Jisperweg op wilde rijden. De auto raakte daarop de achterkant van de bromfiets, reed links van de weg en kwam in de sloot terecht. De bromfietser is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd met hoofdletsel en vermoedelijk een gebroken been. De inzittenden van de bestelbus kwamen met de schrik vrij.

Buurman vernielt tuinhek met kettingzaag

Westzaan, 26 januari 2008, 11.24 uur

De politie is bij een burenruzie geroepen. Een buurman had met een kettingzaag een paal en hekwerk van een buurvrouw omgezaagd. De buren hebben al jaren een geschil over de plaats van een schutting tussen beide percelen. De boze buurman is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Verdachte auto-inbraken aangehouden

Zaandam, 27 januari 2008, 03.00 uur

De politie heeft een 21-jarige man uit Zaandam aangehouden op verdenking van het inbreken in diverse auto's. Op de Twiskeweg waren enkele auto's opengebroken. Een getuige heeft de politie op de verdachte gewezen, die nog bij de auto's in de buurt was. De verdachte had een boksbeugel bij zich; de politie heeft deze inbeslaggenomen.

Poging tot beroving

Purmerend, 27 januari 2008, 03.44 uur
De politie heeft een jongeman uit Purmerend aangehouden op verdenking van beroving. Twee 20-jarige mannen uit Purmerend stonden in de buurt van de Koemarkt te roken. Twee andere jongens kwamen aanlopen en vroegen om een sigaret. Nadat ze die gekregen hadden vroegen ze om geld. Toen de twee Purmerenders zeiden dat ze geen geld hadden, liet een van de twee andere jongens een mes zien. Een van de bedreigde jongens liep daarop naar zijn fiets met de bedoeling om weg te fietsen, wat na enig geduw met een derde belager lukte. Zijn vriend is na wat klappen over en weer weggerend. De fietser is naar de Koemarkt gereden, waar hij de portiers van een café heeft gewaarschuwd. De portiers hebben de politie gebeld. De politie heeft vervolgens met de twee jongens achter in een politieauto in de buurt rondgereden, op zoek naar de drie belagers. Een van het drietal zagen ze lopen. Deze man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij is ingesloten.