Politie Zeeland


Z-174-2008 Rijbewijzen ingevorderd, Zeeuwsch-Vlaanderen
Een 20-jarige Terneuzense motorrijder raakte zaterdag om 21.50 uur in de Kennedylaan in zijn woonplaats zijn rijbewijs kwijt.
De politie zag de man vanaf de Buitenhaven ongeveer 10 tot 15 meter op zijn achterwiel rijden. Toen de man de politie in de gaten kreeg reed hij vlug op twee wielen verder. Hij moest echter wel zijn rijbewijs inleveren.
In de Nieuwstraat in Groede moest een 40-jarige automobilist uit de gemeente Sluis zondag om 01.40 uur zijn rijbewijs inleveren voor rijden onder invloed.
De man had ongeveer 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.
Een 21-jarige automobilist uit Hulst moest zondag omstreeks 11.00 uur op de Kanaalkade in Axel zijn rijbewijs inleveren.
De man, een beginnend bestuurder, had bijna 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

Z-175-2008 Man beroofd van gsm en portemonnee, Axel
Een 58-jarige inwoner van Axel is zaterdag tussen 22.00 en 22.45 uur in de Kerkstraat in zijn woonplaats beroofd van zijn gsm en portemonnee.
De man werd in de Kerkstraat aangesproken door een onbekende man die geld wilde. Toen hij zei geen geld te hebben, werd hij aangevallen en ontstond een handgemeen tussen beide mannen, waarbij de onbekende kans zag de gsm en de portemonnee van de 58-jarige weg te nemen. Daarna reed hij op een scooter weg, maar kwam de 58-jarige in de Julianastraat weer achterop gereden. Hij zette de scooter stil en gooide hem de portemonnee, zonder het geld wat erin zat, toe. De 58-jarige probeerde de onbekende tegen te houden, hierbij vielen zij beiden en ook de scooter viel om. De 58-jarige liep schaafwonden op en zijn bril werd vernield. De scooterrijder is weggereden en de Axelaar heeft aangifte gedaan.

Z-176-2008 Inbraken in Terneuzen
Politie Zeeland onderzoekt een viertal inbraken die plaatsvonden op vrijdag 25 januari in Terneuzen.
Er werd ingebroken in woning in de Vondelstraat, de Guido Gezellestraat (uit beide woningen werd niets weggenomen), Parkhove en de Noteneeweg. Uit de woning in Parkhove werden sieraden met onbekende waarde gestolen. Of er iets uit de woning aan de Noteneeweg is weggenomen is nog niet bekend.

O-177-2008 Aanrijding in Goes
Op de kruising Ringbaan West / Troelstralaan in Goes kwamen zaterdag om 22.30 uur een bedrijfsauto en een personenauto met elkaar in botsing.
De 33-jarige Heenvlietse bestuurder van de bedrijfsauto reed over de Ringbaan West en verleende op de kruising geen voorrang aan de van links komende personenauto, bestuurd door een 21-jarige man uit de gemeente Borsele. Bij de aanrijding liepen twee, uit de gemeente Borsele afkomstige, 20-jarige inzittenden van de personenauto letsel op. Een man werd voor behandeling van een snijwond naar het ziekenhuis gebracht. De andere man liep wat schrammen op. De bestuurder zelf bleef ongedeerd. Ook de bestuurder van de bedrijfsauto en een twee inzittenden, een 36-jarige vrouw uit Heenvliet en een 35-jarige man uit Capelle aan den IJssel, bleven ongedeerd. De twee auto's raakten zwaar beschadigd.