Ingezonden persbericht


Persbericht

's-Hertogenbosch, januari 2008

Spectaculair resultaat Wauw!

Halen we de 100.000? Was de vraag die we onszelf afgelopen week, voorafgaand aan de laatste week van de succesvolle tentoonstelling Wauw! Nederland in de jaren '70 stelden. En het antwoord is ja! Gisteren, zaterdag 26 januari, was het zover. Bij sluiting op zondag om 17:00 uur hebben in totaal 102.639 mensen de tentoonstelling bezocht die sinds 29 september 2007 te zien was in het Noordbrabants Museum. Een resultaat waar het museum zeer verheugd over is.

Het gaat héél goed met het Noordbrabants Museum. Het museum staat niet alleen bekend om zijn aantrekkelijke tentoonstellingen, maar ook om de grote afwisseling in onderwerpen. Door de grote variatie komen steeds andere publiekgroepen aan hun trekken. Ook voor 2008 staat er een gevarieerd tentoonstellingsaanbod klaar, met aandacht voor hedendaagse kunst, cultuurhistorie, oude kunst en archeologie.

De laatste jaren heeft het Noordbrabants Museum sterk de aandacht getrokken met cultuurhistorische exposities, maar ook kunsttentoonstellingen blijven belangrijk. Dat geldt zeker als het gaat om kunstenaars die gezichtsbepalend zijn voor Noord-Brabant, maar ook in landelijk opzicht van betekenis zijn. Leon Adriaans was zo'n kunstenaar. De expositie die dit voorjaar in ons museum te zien is, toont het belang van deze intens bezielde Brabander, schilder en paardenman.

In de loop van het jaar volgen grote exposities over muziek in de kunst en over het dagelijks leven tijdens de bezetting en wederopbouw. De voorjaars- en zomertentoonstelling Muziek - gespeeld en verbeeld is gewijd aan de muziekbeoefening in de Nederlanden. Onder het motto 'hoe klinkt een schilderij?' valt er vanaf eind april niet alleen veel te zien in het museum maar ook veel te luisteren. En daarbij worden zowel kleine als grote bezoekers van harte uitgenodigd om de eerste viool te komen spelen. Een kijk- en luisterfeest voor jong en oud!

Leon Adriaans - Weg van de Kunst, overzichtstentoonstelling van 16 februari t/m 6 april 2008

Muziek gespeeld en verbeeld, speelse opgezette expositie van 26 april t/m 31 augustus 2008

Gewoon de jaren '40, fototentoonstelling van 20 september 2008 t/m 4 januari 2009



Ingezonden persbericht