Politie Zeeland


O-178-2008 Rijbewijzen kwijt, Tholen, Kapelle
Op de Oesterdam moest een 20-jarige Thoolse automobilist zaterdag om 13.40 uur zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed.
De man reed 156 km/h op een weg waar een snelheid van 100 km/h is toegestaan.

Een 25-jarige automobilist uit Yerseke raakte zondag om 05.00 uur zijn rijbewijs kwijt omdat hij teveel alcohol had genuttigd.
De man had ruim 3x de toegestane hoeveelheid gedronken.

W-180-2008 Eenzijdig ongeval, Middelburg
Op de Walcherseweg in Middelburg vond zondag om 00.20 uur een eenzijdig ongeval plaats.
Een 19-jarige automobilist uit de gemeente Veere slipte in een bocht en raakte in de berm. Bij het terugsturen kwam hij de in berm aan de andere kant terecht en raakte een boom. Deze boom brak af en vervolgens botste de man tegen een tweede boom. Een 20-jarige inzittende uit de gemeente Veere liep een hoofdwond op, hij is naar de huisartsenpost gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd.

W-181-2008 Hennepkwekerij bij toeval ontdekt
Politie Zeeland heeft afgelopen nacht bij toeval een hennepkwekerij ontdekt in een woning in de gemeente Veere.
Omstreeks 02.00 uur was de politie naar de woning gegaan om de bewoner, een 35-jarige man uit de gemeente Veere, aan te houden. Hij wordt ervan verdacht zijn vriendin, te hebben mishandeld tijdens een woordenwisseling die eerder die avond had plaatsgevonden in zijn woning. Bij zijn arrestatie trof de politie in zijn woning een in werking zijnde hennepkwekerij aan met enkele honderden plantjes. Ook werden een tweetal vuurwapens gevonden en in beslaggenomen. De stroom, bestemd voor de kwekerij, werd illegaal afgetapt. De kwekerij is samen met medewerkers van de gemeente Veere ontmanteld. De man is in verzekering gesteld.
(