Ministerie van Defensie

27-01-2008 17:56

SCHERMER BAS VERWIJLEN PAKT BRONS IN KOEWEIT

Degenschermer Bas Verwijlen heeft dit weekend een bronzen medaille gewonnen tijdens de Grand Prix in Koeweit. De wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee keert met deze prestatie terug in de top tien van de wereldranglijst.

In de halve finale van de Grand Prix verloor Verwijlen met 15-9 van de uiteindelijke winnaar, de Venezolaan Silvio Frernandez. Tweede werd de Koreaan Jin Sun Jung. De nummer één van de wereld, de Hongaar Gabor Bockzo, behaalde de tweede bronzen plak.

Omdat de Grand Prix in Koeweit wordt gezien als één van de drie zwaarste toernooien, klimt de wachtmeester met zijn derde plaats van de zestiende naar de zevende plek. "Die punten tellen op dit moment natuurlijk voor mij; zo moet ik dat felbegeerde ticket naar Peking behalen", aldus Verwijlen. Kwalificatie voor de Spelen krijgt hij door een plaats bij de beste drie Europeanen op de wereldranglijst.

Bas Verwijlen maakt sinds april 2006 deel uit van de Defensie Topsport Selectie. Hij kan daardoor zijn sport op topniveau combineren met zijn militaire functie als sportinstructeur bij de Koninklijke Marechaussee.