Ingezonden persbericht



UITREIKING RIETVELDPRIJS 2007 EN

AD UTRECHTS NIEUWSBLAD PUBLIEKSPRIJS

Op zondag 27 januari 2008 reikt de nieuwe burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen, de Rietveldprijs 2007 uit aan Erick van Egeraat ((EEA) associated architects) voor het

A.A. Hijmans van den Berghgebouw en Ton Venhoeven (Venhoeven CS), voor

Forum 't Zand. Het is voor het eerst dat de jury twee (onderwijs)gebouwen beloont met de prestigieuze Utrechtse architectuurprijs. Het A.A. Hijmans van den Berghgebouw in De Uithof is het onderkomen van het biomedisch cluster van de Universiteit Utrecht en Forum 't Zand is een brede school (basisscholen, vrije tijdscentrum, kinderopvang, sporthal, gezondheidscentrum en cultuurhuis) in Leidsche Rijn.

De Rietveldprijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een uitgevoerd project in de stad Utrecht. Daarbij telt de kwaliteit van het project zelf, maar ook de bijdrage die het levert aan de beleving en bruikbaarheid van de stad.

Ook het publiek heeft de afgelopen maanden zijn stem kunnen uitbrengen op een favoriet project. De winnaar van de AD Utrechts Nieuwsblad publieksprijs blijft een verrassing tot de uitreiking, die verricht zal worden door hoofdredacteur Arjeh Kalmann.

De uitreiking vindt plaats in Forum 't Zand, aanvang 16.00 uur. Na de uitreiking is het gebouw te bezichtigen. Het programma vindt u in de pdf-bijlage.

Ook dit jaar verschijnt er weer een publicatie over de prijs. Deze wordt op vertoon van de uitnodiging gratis verstrekt.

Het Hijmans van den Berghgebouw kan bezichtigd worden tijdens de rondleidingen die Architectuurcentrum Aorta op zondag 27 januari om 13.00 uur en 14.00 uur voor deze gelegenheid organiseert. Aanmelden via tours@aorta.nu of tel. 030-2321686.

www.rietveldprijs.nl

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­



Ingezonden persbericht