Veilig Amsterdam


Stadsdeel Oud-West: Nachtelijke geluidcontroles horeca

Horecagelegenheid


* Uitgaan en de horeca

* Meldpunt Horecaklachten

27 januari 2008

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West maakt jaarlijks afspraken met de Dienst Milieu- en Bouwtoezicht (DMB) over de uitvoering van specifieke wettelijke milieutaken, ook voor dit jaar. Nieuw dit jaar is de afspraak dat DMB direct reageert âs avonds en âs nachts in het weekend op overlastklachten van bewoners over horecazaken.

Controle in het weekend
Bewoners die in het weekend geluidsoverlast ondervinden van horecazaken kunnen dit melden bij de klachtenlijn van de DMB te weten telefoon: 020 â 55 13 456. Voorheen werden klachten die in het weekend werden ingediend op werkdagen gecontroleerd. Veel van deze klachten waren dan niet meer te constateren. Door de DMB in te huren voor de weekenddienst, kan er nu direct op eventuele klachten worden gereageerd. Een team van inspecteurs kan direct ter plekke de overlast signaleren en als de klacht gegrond is, een einde aan de overlast maken.

Goede resultaten
De afgelopen jaren zijn de weekenddiensten al met succes in de stadsdelen Centrum, Oud-Zuid en Westerpark ingevoerd. Het aantal geluidsklachten over horecazaken in Oud-West in het weekend, is gemiddeld één per week.

Stadsdeelbestuurder Werner Toonk: "Dit is een flinke verbetering. Als er sprake is van geluidsoverlast, dan moet er gewoon direct ter plaatse gekeken worden en niet de volgende dag."