Nederlandse Tafeltennisbond

Eerste NK-D dit jaar een groot succes.

NK-B op zondag een sfeervol evenement.

Het weekend van 26 en 27 januari stond voor het eerst in het teken van drie Nederlandse Kampioenschappen. De NK-B, NK-C en NK-D. De eerste plaatsen bij de Dames waren voor Suzanne Dieker (B), Alice Barendrecht (C) en Ingrid Koppelman (D). Casper ter Lüün (B), Jochem de HOOP (C) en Gamal de Groot (D) pakten de winst bij de Heren.

Gezien het grote aantal inschrijving was al vooraf duidelijk, dat deze eerste NK voor D-spelers in een behoefte voorziet. Samen met de NK-C werd op zaterdag in 2 zalen op samen 62 tafels begonnen met 5- en 6-kampen.

De organiserende verenigingen Helden '67 en Panningen '74 stonden onder leiding van Wiel Schers garant voor een goed lopend toernooi. Medewerkers en spelers kijken met genoegen terug op een geweldig toernooi. Gevolgd door dubbelpoules en zowel in enkels als dubbels de vervolgronden.

D-spelers spraken zich uit juist het meedoen aan een Nederlands Kampioenschap belangrijk te vinden. Bij sommigen kwamen nostalgische gedachten aan Jeugdranglijsttoernooien naar boven. Met name voor de dames D bleek het een goede gelegenheid om elkaar weer eens achter de tafel aan te treffen.

Zaterdags speelden dus de C- en D-licenties. Op zondag de B-licenties.

Voor deze sub-toppers werd de zaal helemaal omgebouwd met ruim opgezette aparte center-courts.

Vrijwel alle wedstrijden in de meerkampen werden volgens schema geteld. Maar ook bij de vervolgwedstrijden werden de telborden gebruikt met medewerking van een aantal jeugdleden van Helden.

Kortom één weekend met drie geslaagde NK's.

Met maar één senior bij de eerste plaatsen mogen we wel zeggen "De jeugd heeft de Toekomst".

De verschillende uitslagen en eindstanden worden gepubliceerd op deze website bij Toernooien > Uitslagen. Zie het origineel